TADAAAA!!

NUUUUU ÄNTLIGEN!!!!!!!!! Har jag fixat nya designen!!! :D Tycks?????? :)

Baståsen i helgen

I helgen ska vi åka till Baståsen (en av dom närmre tävlingarna i fälttävlan, typ 1 timme och 40 min :)) med Ella. Julia åker på söndagen med sina stora pållar. Ska rida P80 och försöka få mitt sista kval till P90 så jag kan rida det snart ;) Sen kommer jag rida mer än 4 P90 även om jag lyckas kvala på dom 4 första (man behöver 4 P90 för att kvala till *), jag behöver rida dom klasserna eftersom jag själv inte har så mycket rutin när det gäller att tävla fälttävlan, jag har ju sett på när Julia tävlade med Ella och nu med storpållarna och jag kan inprincip alla regler och jag vet ju precis hur det går till och sådär. Därför har jag en liten fördel från den sidan ;)
I alla fall... Det är ju det gamal Lätt Klass programmet från 1997 och det tycker jag är jättekonstigt, men nu kan jag det helt utan till hoppas jag ;P
Startlista:


Nytt hö ny häst

Idag har det kommit 3 lass hö hem till oss! Jag hjälpte till jättemycket!!!! nooooooooot. La bara i allt löshö i höpåsar, okey inte allt men ganska mycket råå. Det luktar iallafall jättegott i höutrymmet nu. :) Men snacka om att det RANN svett på mamma, pappa och våra inackorderingar som hjälpte till! Nice, huh?
Igår (vilket jag glömde berätta) kom det en ny häst hem till oss! Aqualeia (stavning?? :O) heter hon. Det är Hanna som har köpt en ny häst. Denna gången en stor häst, 164 cm hög och hon är efter Robin Z och är jättefin och jättetrevlig! :D KUL! :)
Har dessvärre ingen bild :(


Det får bli La Labolina på bild idag! Bellan red henne idag när hon kom
hem piiiiigg liten sak där ;)

Lökig dag

Den här dan (än så länge) har varit riktigt lökig. Red Ella rätt tidigt på morgonen sen har jag vart med Evelajno efter det ;) Ska rida Lino och lasta nya höet som kommer snart :)

Utskickade

Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit såg att jag har haft inbrott här på bloggen!!!!!!!!!!!!!!!!! :O Matilda hade brutit sig in här och skrivit xd haha braadäär ;)
Hahah iaf... Strax åker jag mami och papi till farmor och farfars hur för att vi ska sova där (bellan är med f och f på deras landställe så vi har huset ensamma). Vi är nämligen utskickade från vårt eget hus för Julia har partyyy och vi får inte vara med! Så själviskt va?
Tar kanske med mig datan men kommer nog bara titta på film då så dehär kan vara sista inlägget idag.... vem vet???? ^^)
pyyyzzzz på deeeej x* <3

katjakaj og bentebent

jag gillar också rubriken!



Matilda hääär.
Tänkte blogga lite så Matilda får lite mer uppdatering, för de är väl de ni vill ha , huuuh ?
Sitter och kollar på COPS hehee, fast jag sitter typ ute. De är as skönt ute nu! Perfekt ridväder, jag red på förmiddagen och sedan mitt på dagen och de var schteeeekvarmt! Fett lökigt
Har inte så mycket mer att säga, ska packa lite kläder nu, för imorgon sticker jag till Timrå på meeting med alla tre små ponnysarna! :D ska bli riktigt jäkla niceeee.
Nu tänkte jag säga goodbyeee ))))))):
HEJDÅ fast ne, nu sa jag inte goodbye....
klad hest

Heeeeeeeeeeeeeej

Vet inte vad jag ska skriva om riktigt ännu...
Just nu tittar jag på Harry Potter 4, den med trekampen ;) Heheh... Jag gillar Harry Potter filmerna och böckerna ^^
Efter filmen ska jag gå ut och rida i hettan... Red Ella i går sent på kvällen vid 10-halv 11 nånting :P Och då var det jätteskönt och mindre insekter än på dagen. Men jag tror inte jag rider så sent idag, det är ju sknare att ha ridit tidigare även fast man dör i värmen!

Ganska lagom ändå

Kan berätta att Lino blev 146,0 cm (fast hon sa knappt, så ngt mindre egentligen, men hon skrev 146,0 såå aa). Han blev även chipmärkt för det va han tydligen inte innan men nu så är han det! :)

Nu håller jag på o lär mig ett nytt dressyrprogram. Det är nämligen 1997 programmet i Baståsen och i Trossnäs var det 2007 programmet och 1997 programmet är asjobbigt och konstigt OCH gammalt -.-'

 

Ska försöka göra det bästa jag kan på lördag :)


To the bus

Snart går jag till bussen och åker till Lisa! :) Vi ska väl göra nånting ;) Men efter det ska vi åka till Gävle med Lino och mäta honom. Annars kommer inte han kunna tävla så vi måste det :P Här hemma har vi fått honom till 146 cm iaf :)

Sol

Hahah jag kanske är lite efter. Men gud va skönt de va med en solig dag för en gångs skull!!! :D
Utanför mitt fönster :)



Dagens Ridpass 27/6-11

Lino:
Red ett riktigt mjölksyra pass (för honom)! :) Jobbade honom så gott jag kunde och försökte sätta mig ner i galoppen lite. Ibland bröt han av till trav men sen funkade det i några varv på volt! Så de va brabra! I slutet flyttade jag honom i skritt. Han är klart bättre att flytta åt höger. Men jag är ju sämre i vänstervarvet själv såå de kanske va lite därför. Han fatta inte så bra i början, men när han väl gjorde rätt berömde jag honom och då verkade han fatta vad han skulle göra! Det är det - delvis - som är så kul med unghästarna. Också att man kan utveckla dom själva till vad man själv vill liksom! :D
Ella:
Gaaaasssshh va pigg hon var!!! Tror det var för hon bara skrittade igår... Men jag red iaf ut, med Malin på Palle. Vi galoppade ganska mycket en sträcka lite fort och de andra rätt så lugna! :) Elsabus försöker alltid dra tyglarna ur handen på mig när hon inte får galoppera. ;)

Dunderförkyld

Asså av någon anledning har jag lyckats bli dunderförkyld! :O
Jag är HELT igenbommad i näsan och hostar och nyser varovarannan sekund!!! Inteeee myyyssigt hörrni :P
Jag har tillochmed lock i öronen och fryser typ i solen, och igår fick jag sjukt ont i huvet xD Men jag känner mig ändå inte febrig bara lite risig sådär.

Miss U

Utan dig i 3 veckor nu :(

Duscha sen blir det party

Nu ska jag duscha och fixa mig sen ska typ hela släkten komma eftersom Julia fyllde 17 år igår ;)
Jag har iallafall ridit heztarna idag! :) Skrittade ut på Ella i ungefär 30-35 min. Red ut på Linosen med alla förutom papi han är så sööt bara hänger med och går först om man vill att han ska det och sist eller i mitten om vill att han ska dee ;) Sen red jag honom lite på volten han va fiiiinoo :)

Lugn dag

Idag tror jag att det blir en ganska lugn dag. SKa rida lite pownisar och så och stjärnponnyn ska väl ut o gå elr i alla fall ta det lugnt :)

Fixar film! :)

Nu håller jag på och fixar ihop alla filmer från helgen och ska försöka ladda upp den så småningom! Just nu får ni nöja er med lite pics från helgen! ;)
På framhoppningen till terrängen :) (glad hezt å ryttare)


Framridning dressyren :)


Framridning dressyr :)


Dammig dressyrbana :P


Damm xd


Precis efter hoppningen zoet pownie i knoppar! <3

Fälttävlan trossnäs 24-25/6 - 2011

Dressyr:
Hon kändes superfin på framridningen och superlydig och aa fääätt fin! :) Inne på banan blev jag nog lite nervös och spände mig så sitsen blev sämre och då blev även formen sämre. Men hon är alltid bättre i galoppen så där fick jag sjuor rakt av. Fick en sjua på travökningen dock! ;) Fast vi tyckte egentligen att hon gick bättre nu än i bollnäs, men men domaren verkade inte gilla Ella lika mycket här ;)
54,8 straff 63 % 4:e plats av 6 efter dressyren

Hoppning:
Jag red ett avvägt tempo så att hon inte bara skulle spränga fram och riva alla hinder. Nu var hindrena 85 cm höga och inga problem för henne!
0 fel 3:e plats av 6 efetr dressyr och hoppning

Terrängen:
Det var en tekniskt svår bana. Lite ovanligt svår för att vara P80 egentligen. Vattnet var en stock som nerhopp och sen genom vattnet, upphopp två galoppsprång och sen en ganska stor stock. Vi var faktiskt lite förvånade över att det kom redan i P80 men det fanns en alternativ väg oxå, så det var ju lite bra ändå.
Men jag har ju en underbar ponny som inte hade några som helst problem med vattnet och ingenting annat heller! :D Så felfria på hinder och 9 sekunder inom tiden! :D SÅ vi blev helt felfria!! :D Vi var dom enda i klassen som var helt felfria utan tidsfel i terrängen!
Slutresultat: Dressyr 54,8 straff hoppning 0 straff terräng 0 straff totalt: 54.8 straff, så jag slutade alltså på min dressyrstraff. Det räckte till en seger! :D Det var skitkul! :D Dom som låg före mig inför terrängen fick jättemycket fel i terrängen. Jag vann med 6,3 straff till tvåan!
Mina priser var ju otroligt bra! Vann ju HUR mkt som helst! ;)


-Fotbollsmål man har i poolen
-2 st Deodorant från DateMe
-Flipflops från Garnier
-Två "Savett" våtservetter
-StarWars Plåster
-Keps från nån konstig grej
-Sverigetröja från SantaMaria
-Halsband från Loreal Paris
-Halsband+Parfym från DateMe TROR jag
-Hårfön från Loreal Paris
-Påse jag fick allting i
-Bodylotion
-FamilyFresh shower & shampoo
-Refill grej FamilyFresh
-Glanskräm till håret från V05
-Grej som gör att färgat hår håller sig kvar längre
-Spray för torrt och ostyrigt hår
-Spray som ger volym till tunnt och fint hår
-3 stycken Parfymer/deospray från DateMe
-Blågul Rosett + plakett (ej med på bilden)


Ella and moi in the skog on framhoppningen! :)

Kunde ju inte blogga igår...

Kunde ju inte blogga igår, vet inte om ni förstod det men aa. Nu har jag iallafall kommit hem från Trossnäs och vi ska fira Julia snart som fyller 17! Grattis juliafulia! :)

Packat och nästan klart

Kom precis in från stallet efter att ha packat lite stuff. Jag har nämligen en utmärkt packlista där nere som jag gjort alldeles själv! *stolt* xd
Hehe...
Snart blire fläskarré och potäter efter det packa mina stuffs och om jag hinner duscha annars får jag väl skynda mig som satan i gatan i morgn bitti. Och OM jag möjligtvis kanskekanske skulle hinna bloggar jag lite till! ;)

Ni får startlistan igen, vi kommer åka vid 10.30 i morgon SENAST.




Det går väl sådär

Jaaaa, alltså det inte direkt framåt med min nya design. :/ Dels för att jag just nu sitter vid mamis data och dels för att jag är halvnöjd med den jag håller på med och vill ändra lite saker.... OCH i morgon åker jag till trossnäs och därmed kommer den troligen inte vara fixad tills i helgen. Men kanskekanskekanske att jag kan försöka hinna med o fixa, men jag måste ju packa till i morgon och allt. Så jag har rätt mycket och stå i ändå... Men den ska synas på bloggen nästa vecka SENAST! :)

Varför ska det spöregna heeeeela tiden?

Varför ska det spöregna heeeeela tiden? Gud jag hatar det! Det har ju regnat vartenda dag i typ över 1 vecka nu! :@
Jg tyckte oerhört synd om dom hästarna som redan var ute idag. När jag skulle släppa ut heztepållarna i morse, så skulle jag ta in dom som hade vart ute under natten för dom hade inga tecken på sig och var dyngsura. Lino och Agassi stod och skakade. Och Labolina och Z kom galopperandes till grinden. Jag satte på dom täckena när dom fick komma in (fleecetecken) . Jag trooor att dom tyckte det var skönt att komma in ;)


Kan det inte vara lite klar himmel nån gång????

Finfina bilder från Angelica Strängborn

Edsbro 28/5 - 2011 LA (fast varför tittar jag ner för??)


Edsbro 28/5 - 2011 5:a LA


Stengammal bild från Ryttis när Julia rider! xD


Oxå stengammal bild från ryttis när julia rider ;)


Fortfarande Ryttis och julia rider ;)


Heheh ryttis igen och julia rider fortfarande! ;)


Bild från Stäket i vintras tror det är LC ser iaf ut som det ;) Men vad gör jag egentligen?? xD

6:a i LC stäket :D


NY FAVORITBILD PÅ LABOLINA!!! :D Det är iaf på Roslagen 2010 ;) Det är ju finaste bilden eveeeer!! :D


Wiiee! :D Roslagen dehär oxå ;)


Edsbro 28/5 - 2011 LA (nu är jag lite stor på bilderna)


Samma ställe och datum :)


Tjockishääääzt!! ^^


Finfin powniii!! :D


Startlista


Helluuu här kommer startlistan inför helgen med Ella. Tävlingen är i trossnäs (karlstad) och jag ska debutera P80 i fälttävlan! :D Ska bli skoj ;) Dressyren (och hoppningen) är på fredag på midsommarafton. Som tur är är den på eftermiddan istället för på morgonen så då slipper vi åka på torsdagen och kan istället åka på fredag morgon! :)
Jag rider hoppningen inom en halvtimme efter dressyren! :)

Harry Potter nästa

Nu har Harry Potter och dödsrelikerna precis börjat (part 1)! Den är fäääättmebra, har bara sett den 1 gång på bio och det var ett tag sen men nu ska den ses igen! :D

Secretariat

Nu har jag precis kollat på Secretariat med familjen! Den var ju asbra! Det är ascoolt att världsrekordet fortfarande hålls av honom! :O Liksom han slog ju rekordet 1973!!! :O
Den riktiga filmen på Secretariat när han vinner Triple Crown! :)

Designa

Nu ska jag försöka göra klart min design till blogglishen baaaaajjjjj :)
header
Titta vilken gammal? xD

Dagens Ridpass

Ella:
Red ut en långis med Mia på Andy. Mia är Julias medryttare kan man säga. Vi red klätterslingan men fick ta en omväg eftersom träd hade fält på stigen :/ Men när vi kom till åkern som man ska över för att komma till stigen började det regna och åska... Shit alltså när man inte har tagit på sig regnjackan trots att man såg dom kolsvarta molnen innan -.-' Men vi red på och var lite halvrädda, sen började det spöregna men de slutade åska. Ella var pigg men hon är fett bra på att klättra även fast hon skrittar i 180 ;)
Lino:
Red honom sent nu på kvällen och han var lite stel och jobbig, men han hade ju stått ute i spöregnet utan täcke och var lite kall och sådär. Men jag tyckte jag fick igenom det okej i traven men galoppen är svårare för honom för den är så stor. Men vi får nog ordning på det så småning om! :)

Jobbat idag med

Det är därför jag inte har bloggat nåt idag. Jag kom väl hem vid kvart över 5 och då bytte jag om och sen åt och sen direkt ner till stallet och jag kom in från stallet nu vid 9 efter ha ridit Lino ;P Men jag bloggar nu istället! :)

Följ min blogg!

FÖLJ MIN BLOGG MED BLOGLOVIN!

Galna heztar

!!! HAHAH! Idag när jag släppte ut hästarna så släppte jag ut Lino och Glassen sist. Vet inte om det var så smart egentligen ;) Men jag gjorde så iaf och kommer nog inte göra det igen! Alltså dom vart HELGALNA när jag släppte dom lösa i hagen! xD Dom sprang HUR MYCKET SOM HELST!!!!! Dom rejsade fram och tillbaka hela tiden och bockade lite och sparkade lite bakut och slängde med huvena ;) Och dom fick med sig Andy och Palle oxå som går i hagen bredvid så dom började och rejsa och bocka!! Hahah ni skulle sett hur kul det såg ut!!!! xD
Haaha undrar om dom gör sådär varje gång man släpper ut dom, det
va nämligen första gången jag släppte ut dom tillsammans! ;)

Åhhh jag e seeeg

Varför kan jag inte bara ladda upp bilderna från Skogslotten, varför kan jag bara inte göra klart min header och design till bloggen???? gaaaaaaah, intefanvetjag!!!!

Wooops!

Sorry att jag aldrig skrev igår men jag tittade lite för mycket på One Tree Hill...
Det gick bra för Bellan och Labolina. Hon red LD och LC och LD är ju Clear Round. Hon var i alla fall nolla i LD och fick en liten (den va ganska stor) rosett! :) Sen red hon LC. Jag stod uppe vid banan och tittade medans Bellan hoppade fram där nere vid framhoppningen. Då säger dom i högtalarna "Sjukvårdare omedelbart till framhoppningen". Då tänkte jag shit hoppas inte Bellan har gjort nånting. Men när jag kastar en blick ner mot framhoppninge ser jag att någon håller på och leder Labolina utan ryttare och då har Bellan och Labolina gjort en vurpa. Alltså dom kraschade. Det var på oxern och hon hade kommit HELT fel och tryckt på och då hade Labolina hoppat och kraschat hindret. Labolina fick lite skrapsår på nosen men var annars helt oskadd. Bellan hade ont lite överallt tror jag. Men hon ville i alla fall gå in och rida på tävlingsbanan. Hon hoppade upp igen och tog nåt språng på vardera hinder och hästen sg lika fräsch ut som innan kraschen och Bellan var inte rädd. Sen gick hon in på banan och gjorde vääärsta omhoppningen och VANN! ;D Hon vann med 2 sekunder till den som kom 2:a! :D
På prisutdelningen! Visst hade dom fina grejer runt segraren? :)

Bellan tävlade idag

Idag har jag vart med Bellan på tävling när hon tävlade Labolina LD och LC! Skriver sen om resultatet och ridpassen... Nu ska jag ner till stallet. Men det var iaf därför jag inte har bloggat så mkt idag om ni vill veta ;)

Hemligheten bakom ett bra foto är att man har tagit flera på samma och visar bara det bästa :)

Första bilden


Andra bilden

Heheh fattar ni vad jag menar? ^^

Bättre kvalité

Hahah vill ne se bilden på mig när jag sitter i fritt fall tilt??
Ni får se den ändå! :)
Från vänster Stella, Elin Å, Jag, Stina
:D Njut av bilden och utsikten :)

Bara för att jag kom på det ska jag göra det

I förra inlägget skrev jag ju förslag på lite saker. Och jag själv tyckte att förslaget på att "Lägga ut bilder på priser från placeringar" var rätt bra. Därför lägger jag nu upp sakerna jag vann i Bollnäs! :)
Tävlingsskjorta - Equipage
Borste - Hansbo Sport
Tvåpack ridsprumpor - Sockcompagniet
Grimma - Hansbo Sport
+ rosett och plakett

Dagens Ridpass

Ella:
Red ut och kondistränade henne i spöregn! Riktigt mysigt när man galopperar fort och regnet piskar i ansiktet! Aja i början var hon jättestark och superpigg. Jag red kanske 5-6 varv i galopp tror jag i intervaller, alltså 1 varv per intervall. Men efter kanske 3-4 varv så blev hon nästan lydig! :) Men i avtravningen så var hon lydigare än på en dressyrlektion, hehe jag blev jätteförvånad när jag tog lite i henne och trodde att hon skulle streta emot lite men saktade av dIREKT liksom ;)
Lino:
Jag red lite på volten skrittade ut lite oxå, som framskrittning :) Jag hoppade lite på honom. Förut när jag hoppade honom hemma så hoppade jag ju en vattenmatta som knappt syntes för den var så dammig och torr och en murmatta som var 50 cm hög. :) Och han brydde sig inte ett skit om grejerna. Men idag låg det vatten i vattenmattan och den syntes oxå, och murmattan var väl 80 cm tror jag och dessutom provade jag även hoppa tunnorna men utan bom så dom var väl 65 då ;) Men han tittade fortfarande ingenting på dom, eller han tittade väl något men hade ju inte en endaste lite tanke på att springa på sidan eller stanna!:D Utan bara hoppa gjorde han! :D Han är jätteduktig tycker jag, bara 5 år ju! :D Jag hoppade även en linje på ett räcke och sen en oxer. Det gick oxå jättebra räcket var väl 85 och oxern 95! :) Superdutti pålle är han :D Synd att jag inte har några bra hoppbilder på honom så ni får se.. :/ Det är ju lite svårt å få foton när man inte har nån fotograf... ;P

Vad tycker ni?

Tycker ni att jag ska ta mer foton av allting?
Till exempel:
* Priserna jag fått efter placering på tävling?
* Outfits elr liknande?
* Mer bilder lite allmäna?
* Fler bilder på hästarna?
* Fler bilder på mig?
* Fler bilder på vad jag gör om dagarna i stället för inlägg utan bilder?
Sen vet jag att jag måste snabba upp mig lite när det gäller att lägga upp filmer från tävlingarna....

Vissa dagar dödar en

Hahah, igår var jag på Gröna Lund heeeela dagen, alltså det var verkligen hela dagen! Jag tror vi kom dit vid halv 12 nånting och åkte hem vid 21! Såå aaa! OCH VETNI?????? JAG ÅKTE FRITT FALL TILT!!! Det trodde jag aldrig att jag skulle våga! Skillnaden mellan Fritt Fall och Fritt Fall Tilt är att tilt lutar sig framåt när man sitter där uppe längst uppe på toppen lutar den sig framåt så det känns som om man hänger i tomma intet bara, bena sitter ju inte fast i nåt utan dom bara hänger lösa lixom! Jag trodde seriöst att jag skulle dö! MEN jag har bildbevis!!! xd
Men när jag skulle gå och lägga mig när jag hade kommit hem så kände jag mig helt yr, alltså yr på så vis att det kändes som om jag åkte nån attraktion ;P 



Jag fotade med webben på fotot hittade inte kameran! (Tredje
personen från vänster är jag)

TjEnA


Haha, yes, de där var jag och min vän igår..

Matilda här!
Jag tror Navréniz är på gröna lund nu, eller idag, så jag tänkte blogga lite här för hon skulle få lite uppdatering idag, fast hehe.. jag har inte frågat men nu är de så att jag är lite busig så jag bloggar på hennes blogg ändå! :D
Har ingen aning om va jag ska skriva meeeen, får väl skriva lite om vad jag ska göra nu.. Nu ska jag äta lite, sedan ut och mocka två boxar, sedan städa mitt rum lite (ta undan alla mina kläder på golvet..), sedan ge hästarna eftermiddagskäääk sedan rida Frosty och kanske Bobby, Didde rids av Therese (min granne) idag. 
Japp, de där är = en ledig dag, haha då passar jag på att göra ordning mycket åså, och ni vill inte veta hur de ser ut i mitt rum.. :s hihihhihi
MEN HÖÖRRNIIII nu tänkte jag gå och ta en liten macka, så vi hörs/ses/möts hehehe, skoja, nej men.. vet inte om jag ska göra något mer inlägg på Navréns blogg idag, hehe, hon vet ju ingenting.. >:)

Jag igår



bjuder på en jävligt skön låt



// www.matildanerell.blogg.se

Mot Ida och Elin

Snart drar jag till söta Ida och Elin Krantz och slaggar och festar lite där så jag kommer inte kunna blogga mera idag heido!

Jobb

Nu ska jag jobba heido! Nej jag skoja, jag ska i och för sig jobba men aa. Eller asså jag är redan på jobbet! Hahah nu vet jag inte vad jag ska skriva bara för det! ^^ Heido!


Idag när vi kommer hem ska mamma tömköra Linosen! :)

Har inte riktigt fattat vissa saker

* Att jag fick sommarlov idag
* Att jag har världens finaste ponies
* Att jag nu rider fälttävlan
* Hur kan Ella vara så underbar?
* Att Labolina har börjat kännas så himla liten och gullig
* Att Bellan VILL rida
* Att jag glömt skriva om att bloggen fyllde år i lördags!

Vissa av dessa saker är lite stupid men aa.....

Fin hezt

Det är normalt att Ella ser ut så här i hagen! Inte så trevligt å borsta...

Dagens Ridpass

Lino: Jag red honom på volten. JUSTE igår red jag ut på honom för första gången! Elr alltså första gången "på riktigt" jag har bara skrittat ut förut som fram elr avskrittning. Men igår blev det på riktigt och jag red med Malin på Palle. Det var riktigt spännande att se hur han betedde sig, jag rider ju inte ut på en ny 5-åring varje dag direkt. Men han var jätteduktig! Brydde sig inte om nånting! :D Vi red en riktig långtur, fast mest i skritt dårå, eftersom vi red klätterslingan som är omöjlig att göra nåt annat än skritta på. Det är ju sten överallt och uppochner hela tiden. Den är nyttig och rolig för hästarna! Dom tränar lite ryggmuskler och sånt då och det behöver ju Linosen rätt mycket av! Vi red väl i nästan 1 timme!
Men nu berättar jag om idag istället. Jag red ju på volten och travade lite bommar och hoppade nån sockerbit. Jag försökte jobba honom så gott jag kunde och försökte honom komma till rätt form. Jag tycker han blev riktigt fin i traven, men galoppen är fortfarande ostadig. Men vi har ju rääätt så lång tid på oss att jobba med den! Fin powni! :)
Ella: Red henne barbacka på volten idag. Hon var superfin och jag kunde verkligen korta henne hur mkt som helst. Men personligen tycker jag att det är lättare att rida barbacka när man ska jobba igenom och dressyra med hästen, eftersom man komme råt bättre då. Det märkte man idag oxå. Men egentligen behöver jag nog träna på att rida i dressyrsadel för att jag är inte så van och sådär...
Nu ska jag fortsätta rensa bilder och fixa skogslottenbilder! :)

Fråga

Sportriders om Det gick ju bra i Bollnäs:
Hade du klocka eller räknade du ut på något annat sätt?
Fin blogg :)
IP: 85.226.114.205

SVAR: Ja jag hade klocka annars skulle det ha blivit lite knepigt för mig att hålla rätt tempo i de här centimeterklasserna eftersom Ella är så himla snabb. Förut fick man ju inte ha klocka i cmklasserna men det är nytt för i år att man även får ha det i dom! Det tycker jag är bra varför skulle man inte få ha det liksom? :)

Det gick ju bra i Bollnäs

Det gick jättebra i Bollnäs! Vann P70! :D Hon var rätt fin i dressyren och jag fick näst intill otroliga straffen 45.8! Trots några missar. Det gick bra i hoppningen och inget slarv från henne 0 fel.
Sen i innan terrängen började det åska, som tur var slutade det innan jag red. Ella var bäst och hoppade felfritt och jag fick hålla tillbaka lite så att vi inte fick tidsfel för att vi var för snabba, men det var lugnt 11 sekunder inom tiden, så inga straff. Jag slutade alltså på mina dressyrstraff : 45.8 straff och vann klassen. Det var 11 starter i klassen och tvåan hade 66 straff! :)
Bilder och filmer kommer väl! :)


Inte nu heller

Neeej det tar så j*vla lång tid att fixa och ladda upp alla bilder från skogslotten så jag orkar inte göra det nu :/
Maja Nyman - Calynn

Heheh ett av fotona ja fotade :)

Åker vid halv 12-12

Tjoofrääs! Tänkte meddela er att jag och papi åker till Bollnäs vid 12 tiden. Väl i Bollnäs träffar vi mamma och Julia som åkte bajstidigt i morse. Jag och mamma stannar kvar och sover i lastbilen och sen hjälper hon mig på söndagen med alla grejer och grenar! :) Pappa och Julia åker hem med Julias hästar sen när hon är färdig! :) Toppen!!! :D
Äntligen är det dags för fälttävlan igen Elsisen!! :D pöz

(juste jag kommer kanske inte kunna blogga i morgon, beror på hur sent jag kommer hem)

Det tar sin lilla tid...

Jaa det tar ett tag att packa till fälttävlan ni som inte visste det ännu! :) Därav den heh dåliga bloggningen idag... :P
Men guuuud vad jag känner mig duktig ändå! :D Jag har packat allting inprincip HELT SJÄLV så jag känner mig rätt så stolt nu faktiskt :D Skåpet är fullproppat, sen har jag en schabrak påse med 3 schabrak och två täcken och sen har jag även foder (hö, vatten, krafft) med mig .
Jag har även ridit idag, Ella red jag dressyr på och Lino lite markarbete! Det gick bra med båda pownisarna! :)

Linobilder för den som vill se lite :)











Jag har några till på när jag rider men dom får ni se en annan gång om ni vill! :)

VARFÖR EXISTERAR MYGGOR????

Jaaa aa niiii! Varför existerar myggor????? JAG HATAR MYGGOR!!! Nyss när jag var ute och gick med Linosen så bomba dom honom (och mig) och han och jag höll på och bli GALNA! Jag HATAR myggor så otroligt mycket! Varför finns dom för? Vad gör dom som är bra? INGENTING! Inte ett skit dom där fördjävliga blodsugarna borde utrotas NU! :@ ÅHHH!! :@


Hoppat :)

Idag har jag hoppat heztepållarna lite hemma på ridbanan. Först hoppade jag Lino och jag hoppade på honom för frsta gången vattenmatta och en såndär "plastmur" om ni vet vad jag menar? :) Han brydde sig inte ett skit om dom utan bara galopperade på och hoppade som vanligt! :D Sen hoppade jag även lite på kombinationer. Först en superlåg tvåkombination med 2 steg. Sen en till kombination med 1 steg som var höjningsbar! :) Lino var superfin, hoppade dock inte så högt, 90-95 tror jag oxern ut ur ena kombinationen var sen var det inte högre! :)
Sen hoppade jag Ella oxå samma sak. Men jag hoppade lite högre på henne. Hon var oxå fin men jag red lite dumt på vissa ställen. Jag hade inte riktigt bra koll på avstånden, men jag har ju inte hoppat henne sen Edsbro, sååå aa. Men henne är jag suuuuper nöjd med!! Det är så skönt att hon har blivit så rädd om sig för förut var hon lite slarvig och kunde riva om man kom rätt ibland. Nu kan man komma fel och hon river väldigt sällan ändå! :D Duttia pållar idag :D
I helgen blir det fälttävlan för Ellas del! :)

1, 2, 3 , 4, ?...... FYRA skoldagar kvar :)

Eller hur låter det nice?? :) Endast fyra skoldagar kvar och alla somn är kvar är ju rätt så sköna eftersom att idag är det fotbolssturnering på eftermiddagen och troligen slutar vi tidigare än vanligt. På torsdag har vi håltimme sista lektionen så vi slutar fäääätt med tidigt. Och på fredag är det "klassens dag" och då ska vi åka till Kairo (ett badställe) och typ grilla korv och man får bada och sådär och vi kommer hem typ 13-13.20 och vi slutar egentligen kl. 14 :) Sen på måndag ska vi fika på engelskan och sen slutar vi kl. 13 istället fr 15!!!! NICE :D

When I´m comming home ska jag rida Lino :)

Över 1000

Hahah jag har faktiskt tagit ÖVER 1000 bilder i skogslotten nu i helgen, det tar lång tid att redigera och fixa alltihopa men dom SKA komma upp (inte alla kanske, det blir rätt så många då ;)) Jag kan ju lägga upp några av dom jag redan har redigerat! :)

Grym eller vad?

När Roffe vinner GCT med Casall! XD Grym eller vad? xD


Miss U Munsboro Senator <3




Dagens Ridpass

Idag red jag Lino för andra gången någonsin och det var lite skoj ;)
Lino: Jag red på volten. Jag skrittade fram mer än jag brukar så att han fick titta runt lite. Först gick han med huvet rakt upp och nästan taktade och var jättepigg. :) Sen blev han snabbt mkt lugnare. Jag travade lite och försökte att bara ha stilla hand och hålla om med bena så att han skulle komma till rätt form av sig självt. Det gjorde han oxå tillslut och det kändes jättebra. :D Sen tog jag lite galopp oxå, krävde inte så jättemycket där eftersom han inte är så stark ännu. Men han gick i rätt så stadig form där med så det var jättekul :D Sen skulle jag trava över några bommar som låg på marken. Då travade han över den första sen tog han värsta skuttet över den andra! Lillen dåå!! Sen kom jag igen och då gjorde han samma sak två gånger sen travade han genom hela alltet från båda hållen! :D Dutti pålle! Sen skrittade jag och Bellan ut och han var kolugn och brydde sig inte om nånting förutom att han tittade lite på en skrothög, men inget konstigt hände! ^^
Ella: Det kändes lite annorlunda att sitta på henne efter Lino, för hon (kändes det som) hade då så kort hals ;) Men iaf. Först red jag ut och det var stekhett ute och jag typ dog. Jag galopperade aldrig ute av någon anledning xD Sen red jag på volten och jobbade henne i galopp och gjorde övergångar. Det kändes bra och sådär. Hon kändes hur fräsch som helst. Haha när det är såhär varmt ute är hon som en normal häst och när det är svalare är hon jättepigg. Det är lite kul, för många hästar blir ju lite loja när det är varmt ;)
Lite bilder på när jag red Lino idag :)

Måste fixa

Jag måste fixa bilderna från skogslotten som jag tog varje dag och det LÄR ta ett tag eftersom dom är över 1000 stycken xD

Hemma

Jag kom hem igår rätt sent på kvällen och var för trött för att orka sätta på datan så jag sketit ;)
Det första jag gjorde var att hälsa på Lino! Han är så söööt. Han liknar lite ett rådjur med sina stora ögon och söta huve. heheh :) laddar upp massa bilder sen :)

Bloggning?

Jag vet inte om jag kommer kunna blogga i helgen. Jag kommer nog inte ha min data med mig... Men Matilda SA att hon skulle ta med sig sin så då får jag se om hon är snäll och lånar ut den i 2 minuter då, fast det är ju inte säkert att vi kommer HINNA sitta vid datan så mkt, äh, vi får se.... Det får bli som det blir! ;)

Skogslotten med Matilda

I helgen är jag inte hemma. Jag ska nämligen åka till Skogslotten med Matilda och hjälpa henne och fota MASSOR! :D Vi kommer åka i morgon på förmiddagen och kommer hem någon gång på söndagen.
När jag kommer hem på söndagen kommer lilla finaste Turelus inte stå i stallet längre, han kommer ha åkt till Valla med sin nya lilla ägare. Men boxen kommer inte stå tom utan där kommer Lino stå när jag kommer hem så det blir riktigt spännande!
Jag glömmer aldrig någonsin dig! <3333333

RSS 2.0