Buss, skola, stall, träning, plugga, sova

Japp ungefär såhär ↑ såg min dag ut idag och det har varit samma sak igår bara att "träning" var "veterinär". Nu vet ni iaf att jag lever! :) Hinner inte blogga mkt nu tyvär heller, men vill verkligen komma igång när jag har tid, kommer troligtvis komma små inlägg, tänker börja blogga lite från mobilen också, dock tkr jag inte att det är särskilt bekvämt ;)
tjooofrääs

Mål

Nu tänkte jag skriva mina mål här som jag har med hästarna och mig.
Jag räknar att de kortsiktiga målen är inom 1 år och de långsiktiga så länge jag rider hästen.


Eldstorm:
Det kortsiktiga målet (dvs nästa år) att kvala till tvåstjärnig fälttävlan och bli uttagen till spetstruppen i landslaget på ponny, kanske rida NM, och SM om det kommer gå som i år i enstjärnig klass. Även att få under 50 straff i dressyren är ett mål jag kommer ha vartenda fälttävlan.
I hoppning med henne är det att kvala till MSVB (behöver bara en 0:a till), kanske starta någon senare när fälttävlanssäsongen är slut eller om det finns någon bra tävling emellan elr om så är fallet innan (inte troligt).
Det långsiktiga målet är att vara kapabel i tvåstjärnig klass och bli uttagen till EM och rida EM.

Pencez:
Med Pencez är det kortsiktiga målet att bli kapabel i MSVB. Dvs stadiga rundor och kanske några felfria, inget emot att vinna heller. Målet ska bli att vinna MSVB, fast först gäller det att kvala till det också. Men Pencez har all den förmåga som behövs.
Det långsiktiga är ju som så många andra har att rida SM.

Marcellino:
Det kortsiktiga målet med Lino är att rida stadiga och felfria rundor i LB och i slutet av 2012 starta LA.
Det långsiktiga är svårt att säga med honom... Man vet aldrig vad det blir av en unghäst, men om allt går som planerat längs vägen är målet ändå att komma upp i MSVB och rida stadiga rundor där.

JAG:
Mitt mål, mitt drömmål är att bli toppryttare och rida OS. Men jag är ju bara 13 tänk om jag vill bli en pianist om 10 år!

Rubrik?

Idag red jag ju som sagt på förmiddagen. Sen gick jag och Amanda på bio, vi såg Breaking Dawn part 1 (andra gången jag såg den ;)). Som förra gången tyckte jag att den var bra, men den var typ bättre nu för jag hade väntat mig bättre första gången, så nu vart det liksom att jag visste att den inte skulle vara typ "bäst". Köpte även en tröja och två örhängen i centrumet.
Nu sitter jag och Amanda här i mitt rum och tittar på olika saker och gör lite skojiga things med Bellans ipad. Fett kul assoo! Föresten så ska Amanda sova här inatt och hon åker hem i morgon när vi åker till Globen. :) KUL har vi haft kan man ju iaf säga! :D

Bio

Nu ska jag ner och rida sen blir det bio med amanda! chaoo

Globen

Som alla troligen redan vet är det ju Stockholm Horse Show nu i helgen (började dock i torsdags). Jag ska ju dit på Söndag, först hade jag tänkt gå hela dagen men sen så kunde typ inte jag och Amanda komma hem på kvällen efter sen och då fick det bli bara söndag förmiddag. Men jag ska ju shoppa sönder efter sen också! :D Det kommer nog bli grymt, Jag har lite saker som jag ska titta på och kanske köpa!
En Ayr8 hjälm tänkte jag kolla på, min Lamicell som jag har
har jag tröttnat lite på och jag tycker att denna är sjukt snygg.
Vet dock inte vilken färg jag ska ha så det återstår och se vad
jag passar bäst i då ;)


Pannband, lutar åt swarovski, men kollar lite efter vad som finns osv.


Free Jump soft up stigbyglar, sjukt snygga och sköna!


Vanligt dressyrscabrak, egentligen behöver jag ett vanligt
vitt och ett "inte vitt" som jag kan ha hemma elr på träning.


Vita ridbyxor, Kingsland elr Equiline.


Ny säkerhetsväst, min är asgammal och för liten!Sen kommer det GARANTERAT bli några extra saker, det blir det alltid. Jag kommer troligtvis inte ens köpa allt det där heller, det är sånt jag kommer titta efter bara ;)

Gud vad jag saknar henne

Jag saknar lilla Labolina, saknar att träna och tävla den lilla kanonkulan.
Just nu sitter jag och tittar på gamla filmer från min och Labolinas tid. Och jag blir helt häpen över hur smidigt och lätt hon hoppar 1meters hindren, hinder över huvudtaget bara skuttar hon över oavsett höjd! Det var alltid så himla ROLIGT med Labolina. Jag vet inte vad vi hade för förväntningar på henne när hon kom men på 1 halvår hade vi tävlat och kvalat till MSVB och debuterat. Helt fantastiskt! Jag hade alltid så himla bra känsla på henne och när allt stämde så blev vi alltid placerade i toppen. Under 2010 vann vi massa LA och jag hade med Labolina ca 13 felfria LA, och mååånga placeringar upp till MSVB. Men våran bästa merit var när vi kom 2:a i nat MSVB i Gagnef, det var den bästa rundan JAG gjort någonsin också, av alla hästar jag någonsin tävlat. Och det sämsta med den var att mamma glömde filma! Jag grät när jag gick i mål, det var en helt aotrolig känsla jag kan inte beskriva den med ord. Då kanske det är någon som tänker: men det är ju många som klarar msvb felfritt, det var väl inte så himla stort...
DÅ säger jag: Labolina var 7 år, JAG hade tagit upp henne till B-ponnyernas svåraste klass och ridit felfritt kommit 2:A MOT C-ponnyer, det var svårt, det var nationell tävling, det kändes högt, jag hade den minsta hästen, jag var sjuuukt nervös innan start! Enda felfria B-ponnyn och det var flera c-ponnysar som inte blev placerade för att de red för långsamt trots att de var felfria!
Jag kan fortfarande memorera banan, hinder för hinder hur det kändes och hur jag tänkte.
Grym teknik hon har <3

laboolina
Bästaaa <3

sista tävlingen med Labosen! <3


Japp fantastisk är ordet, finns ingen finare ponny.

Min tränare sa faktiskt att om Labolina hade kunnat få växa med hade jag aldrig behövt någon annan häst. DET var en komplimang man blir väldigt väldigt glad över! :D

Friday = Me like

Yep, idag har jag varit i skolan som var rätt chill, men lång dag idag. Sen har jag bara varit hemma och ridit och ätit. Måste bara säga att det blåser som satan här hemma, det är typ storm!
BTW så pågår det LIVE kändisstafetthoppning på svtPLAY just NU!

Jag håller på me flera inlägg så nu ska jag fortsätta! Önödigt inlägg javet...

Film på Pencez

Jupp, here it is... En film från när jag och Pencez hoppar en pay&jump på stjärnborg. 80 cm. Det var på höstlovet 1 november. :)
OBS! Här kände jag honom ännu mindre än vad jag gör nu så tänk er för innan ni dömer. :))

Träning

Hello, snart blir det dags för träning, tror det blir Pencez som får åka, men vi kanske inte ska ta så hårt då eftersom han har gått ganska mycket hoppning i helgen och så. Men det är ju föresten inte hoppning på ett bra tag efter den här träningen så då kommer han få ta det lugnt, det var ju sista tävlingen för året, i helgen som var. Fast vi måste ju hålla igång och bygga upp inför nästa säsong så att den kommer bli bäst! Det gäller ju alla 3, förutom Lino som är ungponny och får ta det lugnt.
byyyee.

Södertörnfilmerna

Södertörn filmerna är nu uppladdade på YT så nu lägger jag upp de på bloggen! :)

LC P (denna är ganska suddig, mamma är inte så teknisk av sig vet ni...)

j
LB P
LB EVisste ni...

...Att Pencez de Moy betyder tänk på mig på franska. Fast i ponnyn Pencez namn är det egentligen felstavat, om det ska vara riktigt franska stavas det s istället för c i själva Pencez.
Ponnyn Pencez :))
FOTO: http://tvaryttareenponny.blogg.se/

Det går sakta men säkert

Japp ungefär 1 film per dag har jag lyckats ladda upp från sista tävlingshelgen 2011! Vet ni vad jag kom på?? Jag änker göra en summering av hela 2011 som tävlingsår prestationer osv. Sen även mål med alla hästar, långsiktiga och korta! Bra va? Alltså dehär är inte bara för eran skull jag skriver utan också för min för att det är bra att träna, för hur ska man annars kunna bli bättre? Målen och det är viktigt så att jag har något att sträva efter annars blir det bara omålmedveten ridning som inte leder nånstans om man vill komma nån vart. :)

MEN som vanligt kan jag inte lova något... Ni vet ju hur jag är...

no pic

WoW Cup

Om ni läste förra inlägget kanske ni kunde lista ut att jag tävlade igår också? Det gjorde jag i alla fall och bra gick det.
Det var årets WoW cup. Det är en cup där 20 lag tävlar, men lagen är inte klubbar utan det är "stall" eller vad man ska säga. Man bildar ett lag på nåt sätt med 5 elr 4 i varje lag och så hoppar man på 80, 90, 100, 110 och 120 (om man är 4 upp till 110 och alla måste räknas) höjder.
I mitt lag red JAG (80), Andres Östman (90, han är "kändis" pratar mellan programmen på tv4, ska rida i Globen tror jag också), Emma Salin (100), Julia Navrén (110) och Anna Salin (120).
Det är också en "maskeradhoppning" så vi var lite utklädda, ruuuligt! Hippies vart det...:
finfint !

Det gick väldigt bra för vårat lag och jag red felfritt i grunden och det gjorde även Andres, Emma och Julia, men Anna fick ett pet, men det spelade ju ingen roll eftersom vi redan hade gått vidare. I omhoppningen red jag lite fortare och lyckades rida felfritt, det gjorde även Andres, Emma och Anna, medans Julia fick ett pet, men det spelade inte heller någon roll för vi slutade ändå på noll fel! :D Vi VANN alltihopa och fick superfina tjocka utetäcken som det står Wow Hästkraft på! Vi fick även "halsar" till!
Emma och Grå, Andres, Anna och Oskar, Julia och Andy, Jag och Pencez :)


Lite närmare bild på täcket!

En LYCKAD helg! :D
Filmer kommer, men jag har ju hur mkt som helst att ladda upp just nu! ;)


Pappas data...

Precis just nu sitter jag med pappas data efter att ha varit i stallet i några timmar. :)
Jag tänkte ta och byta data till min data så att jag kan ladda upp alla filmer från helgen (tävlade igår också btw), jag tror att en är nästan uppladdad på YT. Kanalen heter stallmarielund för den som vill titta nu! ^^


Tävling: Utvärdering Södertörn RC 19/11 - 2011

Det var Pencez och Ella som åkte med till tävlingen i Södertörn idag, red LC och debuterade LB på P och red LB och LA på E.
Resultat och prestation:

LC Pencez

När jag kom in på banan så skrittade jag runt och tittade lite, han var varken spänd eller ofokuserad. Sen gick det riktigt bra, han kändes fin, taggad och alert, brydde sig inte om de tittiga hindrena förutom att han tittade lite på sverigeflaggan och hoppade ett större språng som jag inte var beredd på men hade absolut inga planer på att stanna. Nejnej han hoppade på helt galet normalt! Dock till första hindret i omhoppningen så tabbade jag mig lite och hade inte tillräckligt mycket ben och bestämde mig inte för vilket avstånd jag ville ha så det blev ett jättekonstigt språng, han trampade nästan om i luften, haha... Sen gick resten asgrymt och fick ett rätt okej tid som räckte till en 2:a plats!
0+0 fel 2:a, rosett, plakett, anmälningsavgiften åter

Japp den bästa bilden eveeeeer!


LB Pencez Debut!

Samma som i förra klassen red jag runt och inte var han nå spänd elr så. 1an, 2an, 3an, 4an var en otroligt bra känsla sen på 5an trodde jag att han skulle trampa om, men nehedå han hoppade av hur långt som helst ifrån så jag hänger inte riktigt med och ramlar fram lite på halsen efter, ingen katastrof för det var ganska långt till 6an, men där händer ungefär samma sak fast jag är med på att han hoppar av stort och ändå ramlar jag fram, men det är lite roligt för det har ingen betydelse om han hoppar av lika stort på räcke eller oxer för han sträcker sig så mycket så han är ju inte ens i närheten av bommarna. ;) Fina killen! Sen rullade det på bra och vi kom till omhoppning. Samma sak som hände i LCn hände även här i omhoppningen på första hindret. Jag bromsade lite för mycket och han typ tror att vi ska stanna så han blir typ helt tom i svängen, men när han ser hindret blir han glad och får tillbaka bjudningen men tiden hade ju gått ganska långt. Sen hade han bra bjudning resten av svängarna och hoppade super. SUPERNÖJD!

0+0 fel utanför placering

Jag och Pencez behöver jobba på att:
Han är så fin, jag känner honom ju inte helt ännu så jag får jobba på det där med benen i omhoppningar och inte ta för mycket så att han börjar studsa. Men vi har fått fina lovord från tränare och idag på tävlingen kom det fram folk och sa att han var väldigt fin, en av dom kände jag inte faktiskt, sånt är alltid jätteroligt! :D
Filmer håller på att laddas upp! Det kommer, jag LOVAR!

LB Eldstorm

Hon var fantastiskt fin på framhoppningen, sjukt taggad och verkligen försökte klara hindrena utan att nudda bommarna.
Det höll i sig på banan och jag red bra, jag svängde lite i omhoppningen och fick till en av mina bästa rundor någonsin på henne! Grymt! Tiden räckte till en 3:e plats blev slagen med 4 HUNDRADELAR. Surt, ja, men ella skulle haft några dec. längre hals, haha. Fast jag ville hellre ha en gul rosett för jag har så många blåa redan... Bra argument, jag vet!
0+0 fel 3:a rosett, plakett, anmälningsavgiften åter

LA Eldstorm

Det gick inte lika bra på framhoppningen denna gången, hon rev när hon låg helt perfekt och jag var loss i handen.
Det höll i sig på banan, 1:an rev vi för att jag la henne alldeles för nära för hennes del och kom inte loss ur handen, 2:an rev vi... ja av någon anledning som Ella kanske vet, kom något nära, men absolut inte som på 1:an och man kan ju tycka att hon borde rätta sig efter ha rivit, det var ju ändå en rivning inte ett litet pet bara??? 3an som var en mur klarade vi (puh), sen rev vi fyran också, typ samma anledning som på 2an, sen rev hon 5an utan anledning enligt mig. Kom helt perfekt och hon bara sket i hindret. Efter 5an så höjde jag handen för att utgå, vad fanns det för anledning att fortsätta när man rivit 4 hinder av 5 hoppade? Ingen, vad jag kunde se och om jag hade fortsatt hade hon väl rivit resten av banan och vi hade blivit uteslutna på grund av för många fel säkert! xD
Utgick

Jag och Eldstorm behöver jobba på att:

Nu har det varit ungefär lika dant två helger på rad hon har varit jättefin i första klassen och sedan bara skitit i hindrena och skövlat hela banan i andra. Dock är ju tävlingssäsongen slut nu (detta var sista tävlingen) så när tävlingssäsongen börjar igen tänker vi bara hoppa 1 klass, alltså bara LA. Men sen är hon ju bättre utomhus också, hon tycker det är tråkigt inomhus... Men jag älskar henne ändå! Hon är fortfarande bäst, det är hon även om hon skiter i dom där töntiga färgade pinnbommarna i ett hus med sand i som är jättekallt! Hon hör hemma på terrängbanan och det är där hon vill vara så då ska hon få det! Säsongen måste bara börja först! ;)

Övrigt om tävlingsdagen:

Jag är i överlag väldigt väldigt nöjd med Pencez som har skött sig utomordentligt (på tävlingsbanan vill säga)! Helt amazing är han, allt bara stämmer ibland och då känns det som om han kan hoppa hur högt som helst! Dock är han väldigt jobbig när man ska stå still för han vill inte stå still, han störtvägrar och gör uppror, den busen... Förutom på prisutdelningen, då stod han som ett ljus! ;D
Ella är jag mindre nöjd med, men jag försöker tänka på LBn och på hur bra den var.

Jag tycker att det har varit inte helt lätta banor idag, det har krävts ridning verkligen, man kan inte bara åka häst inte. Dom hade med rätt många titthinder och hade maxat höjden rejält på vissa hinder. Om man tittade och jämförde muren med räcket bredvid var muren minst 1 decimeter högre, och i LAn var det en oxer som var 110 bred för B-ponnysar och vad jag vet får oxrar bara vara 10 cm längre än höjden (100 cm).

Betyg på glädje efter tävlingsdagen:
3 av 5, om inte Ella hade varit så tråkig i sista klassen hade det blivit en klar 5:a, men det drog ner rejält det där för vi vet liksom inte vad vi ska göra åt det riktigt, men vi provar lite nya saker nästa säsong.Ångrade mig

Nej hallå nej!!
Jag tänker inte lägga ner helt, nej absolut inte! Vad gör det om jag hoppar över 1, 2 , 3 dagar med bloggningen? Det är ju jag som bloggar och jag som bestämmer när jag vill blogga. Just nu har jag väldigt stor lust att blogga, bra va?
BTW så har jag varit på tävling inprincip hela dagen idag. Det gick bra i 3 klasser av 4 så det är väl ok? Jag ska nog göra en liten utvärdering om tävlingen senare.

Jo föresten utvärderingar och målsättningar....
Jag tänkte sätta upp mål inför 2011 med allihopa ponnysar och göra ordentliga utvärderingar efter varje tävling. Jag kan inte lova det såklart, ni vet hur jag är... Men jag ska göra det inte bara för att det kan vara roligt att läsa utan också för att det är bra för mig själv att träna på sådant och det är viktigt att utvärdera, speciellt viktiga tävlingar så man kan gå tillbaka och titta på utvärderingen och se vad man skulle göra annorlunda eller träna på, eller om allt var perfekt och ska komma ihåg känslan osv.
SÅÅÅ nu kööööööör vi!! :D

Det går ju inte

Nepp jag kan verkligen inte hålla ihop dehär med bloggningen så nu lägger jag ner, ledsen att det inte blev som jag hoppades...

Tävlat idag

Japp idag har jag tävlat hoppning i Björkvik med Ella. Det gick både bra och dåligt. Eller dåligt och dåligt inte särskillt bra.
Skriver bara kort för jag har mkt annat att göra.
I LBn så red jag med rakt bett och utan martingal. Det visade sig att det funkade rätt bra, dock var hon i ett par hinder i grunden men i omhoppningen inte i ett enda och 0+0 fel blev det, men jag råkade göra en jättekonstig sväng till kombinationen i omhoppningen så där tappade jag massa tid, men trots det fick jag en hyfsad tid och kom 3:a. Fick typ bara rosett, plakett och amälningsavgiften åter tror jag. Lite tåkigt tycker jag.

I LAn så gick det skitbra fram tills 6:an då hon inte hade varit i en enda bom, inte ENS (!) i kombinationen. På 6:an la jag henne för nära och sen var hon lite slarvig och rv 7:an sen blev jag ej klar till 8:an och även den ner. Sen inte ens i 9:an. Man måste rida perfekt för att hon ska klara hindrena felfritt i LA. Hon har ju inte världens bästa hoppteknik, men hon tänker inte ens tanken på att stanna, nu har jag ridit henne i nästan precis 1 år och inte en endaste gång jag har hoppat har hon stannat eller sprungi på sidan, hon tänker inte på sånt på långa vägar!!

Det är ju skönt iaf, men sen tycker jag att hon måste snabba upp sina ben lite och det gäller mest bakbena som det blir slarvpet med ibland.


såhär fint kan hon väl ta upp hovarna? :)


Svar

Hedda om Men tja!:
Ha kvar det! Det är alltid roligt att kolla själv hur det gick på ridpassen, vad man hade för åsikter osv. :)

SVAR: Okey då har jag kvar alltihopa! Roligt att någon skrev sin åsikt! :D Bra jobbat!

Godnatt!

Happyyyface i södertälje med Matilda!

Men tja!

Hejhallå bloggen! Det va längesen! Tänkte bara uppdatera lite och faktiskt så tänkte jag starta om hela bloggen. Alltså allting helt nytt, rensa, skriva nya prestationer för varje häst + mig själv. Funderar på om jag verkligen ska ta bort alla inlägg... Det är ju lite kul ändå och se hur jag skrev för 1,5 år sedan mot nu liksom.
Någon som har en åsikt?

Nu ska jag fixa design på nåt sätt och sedan göra prestationer för varje pånihezt! Ni som läste bloggen förut kanske vet att jag har en ny ponny en C-ponny, jag har ju annars 2 d-ponnysar i övrigt ;)

RSS 2.0