Wiho

Idag rajdade jag på Lino och skrittur med Ella.
Ella ingen ide att skriva om , men lino kanske är lite intressant eller?
Jag hoppade lite för att jag har inte hoppat honom på... Vad blir det? Ungefär 2 veckor och jag ska tävla om 2 dagar.  Han var jätteduktig men jag var lite dragig i innertygeln. Men det är egentligen bara den där och några små detaljer man alltid behöver tänka på som behöver fixas till i hoppningen. Han var jättefin tkr jag iaf, hoppade en studs och sedan ett räcke och det låg på som högst 1 m och det var inga problem. :)
hahah fin elr? inte... Mamma suger som sagt på att fota..


haha den här är värre.... asså vinkeln ;) men lite kuligheter
finns ju?? ;D

Nästa >>>>>>>>>>>>>>>

Matilda om Hade kul idag ja:
Nej va söt bild! hihi :D 
När blir din nästa hopptävling med Ella? :) <3

SVAR:
Haha lite ja ;)
Nästa hopptävling blir i Södertälje 2 LA. :) <3
BTW så bloggar jag mera sen....

åååååååaaaa

jag HÅLLER på med Lag-SM inlägget, men det går seeeeeegt..... :(  sry...

Hade kul idag ja

nej det hade jag INTE, var hemma från skolan idag med och tog det riktigt segt på förmiddagen, med lite av Kung Fu Panda osv.. Hostar och känner mig fortfarande risig, men känner för att gå till skolan i morgon, så det blir nog av iaf :)
Tog en liten skrittur på finapollen Ella som har lugn vecka nu och är
övermegapigg! ^^ <3

Fin bild

Hej ville bara länka till en fin bild på mig och Ella i dressyren på LAG-SM! :D
BILDEN ÄR NUMMER 41!

FILMER (tro inget bra nu)

Nej det kmr inte komma nya filmer nu utan jag tänkte bara skriva att jag ska fixa filmer nu så att jag KAN lägga upp dom! För jag vill liksom göra ett liiiitet inlägg om lag-SM meeed alla filmer och bilder om ni fattar!? ;)
Lite fälttävlan tycker jag ändå ska va med här! ^^

Lite dålig

Jag tror jag glömde berätta att jag vart hemma från skolan idag. Känner mig lite krasslig, hostar som satan och megaförkyld. Tror inte att jag har feber, men igår när jag kom hem från skolan så la jag mig i soffan och bara somna. Sen fick ella sig en skrittur och kom in vid 19 och då somna jag också, det känns lite onormalt... Kände mig likadant i morse så då bestämde jag mig för att stanna hemma. Det känns typ hela tiden som om mina ögon vill blunda! :/ Lite weard jaa...
bajbajabaj see ya! :)

The way back

Såg igår på denna megaascoola filmer The Way Back!

Svar till Matilda

matilda om Ej haft tid och lust:
Jag måste bara fråga en gång till.. på dina mountain horse stövlar, har du regular - regular på dom och storlek 37 ?
Jag provade dom och dom var lite långa i skaftet annars helt perfekt, men vet du om dom sjunker i skaftet? Vissa säger att dom gör det. Har dom gjort det på dig? Kan du visa en bild på när du har på dig dom och typ "närbild"? :)
och en grej till, var dom väldigt stela i början och fick du typ lite skavsår av dom men sedan blev dom mjuka? :) 
Måste ju vara noga när man köper nya stövlar, haha! ;) <3
SVAR:
Jag kollade nu och det står regular/narrow. stl 37. Dom jag provade där i butiken vet jag inte var det var för storlek men dom var iaf 2 cm smalare så dom kanske var typ regular bara elr nåt? ;) Ja dom har ju sjunkit lite och det är veckit där nere, men jag tycker att det var bra att dom sjönk lite annars hade dom vart jättelånga! eehh joo jag kan väl ta nån bild nu då! :)
glömde göra rent dom efter lag-sm jaaa....Ej haft tid och lust

Hejsan hörni, vet att förra veckan blev en riktigt dålig bloggvecka. Men det var såååååååååååååå mycket.! Vi (jag, mamma och ella) skulle ju rulla ner mot skåne på torsdagen vilket gjorde att jag var tvungen att packa typ allt på onsdag kväll och dressyrträna och allt. Sen på torsdagen blev jag sjuk, så jag stanna hemma från skolan vilket gjorde att jag fick kontrollera packningen och packa mina grejer ordentligt, kände inte att blogga var en bra grej liksom :/. Var sjuk hela vägen ner, inte det värsta men feber, ont i huvudet och halsen och fruktansvärd hosta är inte det roligaste heller. :( Sen under hela dagarna var jag ju upptagen med allt möjligt, och om jag skulle bloggat hade jag vart tvungen att gå in på de istället för att bara skriva resultat elr nåt för annars blir det konstigt. Sen kom vi hem vid 10 nånting igår och hade ju räääätt så mycket att göra och sen ville jag bara sova! Japp, så det är så det ligger till!.

Jag SKA skriva ett proffsigt (;)) inlägg sedan om dagarna och kvällarna och prastationer och resultat! :D Bra va? :) OBS! MED BILDER! ;D

därför blir det en tråkig bild nu...


sorry for my excuses.... :(


påväg till lag-SM!!!! JAPP VI SITTER I KÖER OCH ANLÄNDER TILL TÅGARP CA 22! :)


Resultat och prestation fälttävlan Nyköping 18/9 - 11

Vi åkte runt 05 på morgonen, gick upp kl 04. Inte så nice kan man säga! Men som sagt den smällen får man ta om man vill ha roligt. :) Debuterade ju P90 även det har jag sagt förut! ;)
Dressyrmomentet:
Hon var faktiskt väldigt fin på framridningen. Hon var lite stark och det var toppen, för då behövde jag inte koncentrera mig överdrivet mycket på benen. Jag fick ihop formen rätt bra tycker jag och jag kunde sitta ned i travstegförlängningen! :D
På banan så gick det faktiskt riktigt bra! :D Dock blev ingen av galoppfattningarna särskilt bra.. Men bågarna i galopp var bra! Fick till och med en 8:a på halt! ÅTTA på HALT med ELLA! :O Men hon vra faktiskt väldigt fin i den halten, så jag kan förstå det. :) Domaren var allmänt sträng, hörde även sen att han är känd för det. ;)
Fick 63,? % ungefär. 54,3 straff.

Låg tvåa efter dressyren! :O Lite ovanligt för mig det ;) Jag var 0,7 straff efter den som ledde.
Hoppmomentet:
Det gick sådär, eller kändes sådär iaf. Jag red lite dressyrigt. Alltså med lite dressyrsits och dressyrhand. Jag skulle behövt komma upp i sadeln och lägga fram handen och lätta på handen framför hindrena. Vi var trots det felfria fram till 8:an, där jag kom lite nära och var lite stark i handen, jag hade BARA behövt lätta lite så hade hon hunnit få upp benena i tid! Men så kan det gå och jag var mycket besviken på mig själv, men nu lär jag mig av mitt misstag. Att när man gjort en BRA dressyr är det svårt att ladda om till bra hoppryttare igen.
Fick alltså 4 fel. totalt efter dressyr och hopp: 58,3 straffpoäng.

Efter hoppningen så trodde jag att jag skulle sjunka ner några placeringar. Men icke, hon som ledde fick 5 fel i hoppningen och därmed ledde jag över henne med 0,3 straff! Hehe tight där allstå!
Terrängmomentet:
Målet när jag kom till Nyköping var ju att få godkända protokoll i alla moment, så att jag skulle kunna rida P90 på lag-SM (vi har inte så många 90 ryttare). När jag ställde klockan så att jag inte skulle rida för fort eller för långsamt så ställde jag den 3.55 för det var optimaltiden. Sen kom jag på att jag skulle ju ställa fram den 10 sekunder så sätter jag liksom på klockan på count down när starten säger 10 sekunder kvar, det är lättare än att fumla med klockan precis när man startar! Men grejen var att när jag skulle ställa fram den 10 sekunder så ändrades bara sekundrarna och ej minutrarna för så är den klockan (lite konstigt, men så är det) och då blev tiden 3.05 istället, jag skulle ju ha 4.05. Och av någon väldigt strange anledning så tänkte jag inget mer på det och fortsatte rida fram! Sen så startade jag och allt gick som på räls, inte en enda tvekan som vanligt då. :) Det är egentligen ingen större skillnad på P90 och P80 bara att höjden är högre ;) That´s it... Sen när jag kom till 3:dje sista hindret så började klockan pipa och jag undrade vad som hände lite för jag hade ju galopperat på rätt bra tycker jag. Men aa, då tänkte ju jag att jag inte kkan ha klarat tiden och det var ju långt kvar till mål så det var lite tråkigt och för att inte få så mycket tidsfel gasade jag på! Och sen när jag hade hoppat sista hindret DÅ tänkte jag att det inte kunde stämma och att jag hade ridit ALLDELES för fort! :O Jag var ju såklart överlycklig när jag gick i mål för jag var felfri på hinder, men det skönk snabbt då jag försökte komma på vad som hade gått fel och såklart hade jag ju ställt klockan 1 min fel -.- Jag red hela 25 sekunder för snabbt och man får max rida 15, så jag fick 4 straff för tiden (0,4 straff per sekund). Vääääääääldigt annoying eftersom jag klantade bort hela placeringen som jag hade i en liten ask.... :/
Slutstraffen blev alltså 62,3 straff. Och alla de 8 straff jag fick i hopp och terrängen var enbart mina fel. Eldstorm skötte sig exemplariskt! BÄST SOM VANLIGT! BEST AS USUAL!
Men MÅLET det nådde jag, det var ändå HUVUDsaken, men som jag reeedan sagt var det oerhört onödigt med ... aa egentligen alla 8 straff, men terränggrejen var ju sååååå jävla (förlåt) klantigt, man dör ju nästan! :O
Eldstorm är såååååååååå fin, efter jag hade gått i mål var jag tyvär tvungen att slita i henne för att få stopp på henne! Så roligt var det tydligen! Det är en nästan obeskrivlig känsla när man är i slutet av en rätt så lång terrängbana och ponnyn glatt svarar framåt! :D
filmer och bilder kommer, julia har snott kameran... -.-

Stallet väntar hörni

hallåhallå kom hem för ungefär 20 min sen. Så nu ska jag dra ner till stallet, Ella ska jag nog ta en promenad med och lino ska ridas! :) vet att ni vill veta resultaten från igår, MEN hästarna går före datan förstår ni!

EM GULD

GRYMMAGRYMMMMMMMMAAAAA ROFFE OCH FANTASTISKA NINJA TOG EM GULD!!!!!!! JÄÄÄÄ ;)
HUR GRYMT ÄR DET INTE?????????? Jag fattar ärligt talat inte hur han kan vara så grym, det är sjukt! En STOR förebild! :D
Film från tävlingen i Enköping 4 sept.

Här kommer filmen/filmerna från Enköping 4 sept med Linosen! :D

Jaa, ni får tycka vad ni vill, men jag var iaf väldigt nöjd med ponnyn! :D

Tävling i morgon

Wihoo i morgon blir det dags för tävling igen! :D (det är därför jag typ inte har bloggat nåt idag, har liksom hållt till i stallet rääääätt så länge). I morgon bitti ska jag stiga upp runt 04... -.- Men men så är det!
Det är i alla fall i Nyköping tävlingen är och det är FÄLTTÄVLAN! Det var 2, 5 månad sen jag red fälttävlan sist! :O
Jag ska faktiskt debutera P90 och jag är sjukt taggad! :D
Idag när jag red Ella så red jag dressyr... Hahah, dressyr 3 dagar i rad... Ella tycker det var lite tråk så hon var lite tjafsig i början. Jag red programmet 2,5 gånger. Förtsa gången så drog hon iväg på galoppfattningarna, jag gjorde halter och volter. Sen red jag programmet en ny gång och då gick det mycket bättre, men inte perfekt, men ok definitivt! Sen red jag bara galoppmomenten en gång till för få lite pli på det, jag tycker faktiskt det gick bra då! :)
EFTER jag hade ridit så blev hon väldigt svettig! Vi hade tänkt klippa henne i morgon efter tävlingen egentligen, men sen när jag såhg hur svettig hon blev med sin långa päls, så tänkte jag att hon inte kan komma på fälttävlan och vara sådär långhårig. :O Nej, det finns inte med på världskartan! Jag klippte alltså Ella HELT själv!! :D Hahah jag har aldrig klippt en häst förut, jag klippte på Ture pyttelite förut, men det var kanske bara 2-3 drag med maskinen. ;)
Vill ni ha bilder? :)

Har inte den där damn kamerasladden just nu så dom får väl komma nån annan gång, kanske idag, kanske i morgon, kanske nästa vecka... Aja hahah... ;D
Nu ska jag gå ner till stallet och fixa lite, sen bege mot bädden (om jag inte hittar kamerasladden)! bajbaj! ^^

jääääääääääääääää :D

You´re the most wonderful creature on this earth

Eldstorm is a one of a kind! She does everything for you if you do everything for her

Hon har inte den mest bländade hoppteknik, hon är inte den bästa dressyrhästen, hon har inte den mest eftertraktade färgen. Men hon har ett hjärta som inte går att jämföra med andra hästar.
Kärlek till dig Ella <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Dressyrar passet idag

Red ju dressyrlektion för Kjelle idag!
Jag fick superduper bra hjälp! :D Han sade bland annat att när jag lättar på innertygeln och syftar på att hon ska söka sig neråt så gör jag det lite väl mycket, det räcker med bara någon cm på henne. Visa hästar behöver ju en ganska stor lättning på tygeln som beröm, men Ella inte. :) Det blev mycket bättre då!
Sen när jag skulle flytta henne ramlade hon väldigt lätt utåt och då var jag tvungen att arbeta med ytterhjälperna, det blev också mycketmycket bättre, jag kände verkligen skillnaden. I övrigt, var hon jättejättefin! Hon är bäst i galoppen, men jag måste jobba på dedär med traven så att jag får ännu bättre poäng där också, men nu vet jag lite småknep som jag ska använda mig av på söndag! ;D
Jag har väldigt dåligt med nya bilder tyvär... fast jag har typ över 10 000 på datan, aa bara att typ hälften är dåliga och resten är gamla, som jag typ redan visat!! shit alsoo.....


en gullibull påni i vintras <3

Bästa jag! :D

Vet ni jag tycker jag är fett bra!! :D Nyss var jag ute och sprang, när jag väl springer är det inga problem att hålla igång tempot och det. Men jag tänker så ofta nej idag ska jag springa, så bah nej men jag hinner inte jag måste.. aa ni fattar, MEn det ska det bli stora ändringar på, jag SKA springa när jag tänker att jag ska det och jag SKA springa regelbundet! Annars är det ju ingen idé. Och dessutom ska jag komplettera med att träna minicorepass hemma. Julia har nämligen fått en superbra video när någon PT (tror jag, ryttare tror jag hon är också) gör massa coreövningar! Asbra, så jag lånar den dvdn lite och tränar några mini corepass i veckan och dom dagar jag inte gör corepass tänker jag bannemej ut o springa! :) Nu köööör vi!
stengammal ful bild, men om ni undrar varför jag lägger upp en ful
bild för övrigt så är det för att jag inte HAR några bra bilder på mig :P

Kommentar

matilda om RidpasseT:
Kan inte du göra en såndär bild som blinkar och får fram andra bilder åså? En sån
du har på din header, ta några bilder på mig och mina hästar! :D Skulle vara
skitcoolt, men du behöver absolut inte göra en till mig men de skulle vara snällt,
hihihi! :D :D <3
IP: 78.69.214.115

SVAR: Joo klart jag skulle kunna ;) Ska försöka när jag har tid :D ! Messa mig eller skriv på facebook matildaa!! :D <3

RidpasseT

RidpasseT blev det idag, red nämligen bara Ella. Mamma tömkörde Lino.
Jag red ett tvättäkta seriöst och riktigt dressyrpass. Tränade på programmet lite, red igenom det 2 gånger. Första gången glömde jag båda bågarna i galoppen, men andra så gjorde jag allting på sina rätta platser, :)
Hon var huuuur fin som helst andra varvet, verkligen HUR fin som helst!! Nu satsar jag gärnet på dressyren fan ;) Haaha, a men faktiskt behövs det verkligen. Iaf i början var hon lite olydig och slog upp huvudet när jag, t.ex. skulle bromsa in till kort galopp efter att ha öket. Sen gick det MYCKET bättre, problemet var att hon delvis inte var helt lösgjord och delvis (eller mest egentligen) att jag inte höll om ordentligt med bena. Men nÄr jag gjorde det, då jäklar vad bra hon gick! :D
Det känns väligt bra inför tävlingen på söndag, men i morgon är det dressyrträning, så då hoppas jag på att få ihop henne hela vägen och stå stilla i halter och ABSOLUT INTE glömma programmet som idag. ;) Men det är ju ett nytt program som jag ycker är lite krångligt... Nej, men det kommer nog gå bra tror jag! :D


You are my life <3


.......................................

Jag har lite problem me rubriker tror jag... Åh gud jag skriver fel hela tiden nu bara för att jag sitter vid mamis data... -.- Men om ni undrar om varför jag ej bloggade igår är det för att jag var på träning på Johannesberg och var tvungn och sitta o vänta på att Julia skulle rida klart sin träning efter jag hade tränat, så då kom vi hem runt 23 och vi åkte 17.45 hemifrn först, så vi var borta i drygt 5 timmar på träning... Och när jag väl kom hem höll jag nästan på att ramla ihop av tötthet. Ha! Jag skulle ju gå upp tidigt och allt dagen efter och nu är jag därför också skitrött. Men jag tar mig samman och skriver lite trots allt! ;) Heheh visst öär jag rolig, bara så ni vet blandar jag sarkasm och inte sarkasm i textn, fast det kanske är något s¨vårt för er att förtå när det är sarkasm o inte ;) Haahahh!
Tänkte skriva om ridpasseT inom kort, men det i eget inlägg strax strax! :D Men shit jag måste faktiskt göra lite läxa också... MEN DET HINNER JAG :D hoppas jag iaf...

Jaa, som sagt jag sitter vid  mammas data och ha inga bra bilder här så aa... -.- trååååk :(


Filmer snart eller?

Jag har stora problem med att föra över filmer pga vårt osnabba och ovilliga internet. -.- Men nu ska jag försöka igen så håll tummarna för att det går! :D

Storm

Det är typ storm ute och här sitter jag lite frusen efter ha vart ute i stallet i flera timmar! Ska äta mat snart samtidigt som jag tittar på Idol! :) Fett bra assoo :D
Venne, berättar KANSKE om ridpassen senare, red 3 hästar, Ella, Lino o Flisan! :D heheh, ne nu ska jag äta! :)

Skol-DM

Spöregn HELA dagen tills vi skulle åka hem, då slutade det -.-
Det började bra med att Bellan red felfritt med Labolina i grundomgången LC+5 (75 cm för henne) och sen även en ursnygg omhoppningsrunda felfritt (omhoppningen gick i LB-LB+5)! :D Bellan har verkligen hittat knapparna på Labolina nu! Jättekul verkligen! :D (kanske kan lägga upp filmer så småningom). Och hon kom 2:a i kat B av 20 starter tror jag :) Hon red ganska så snabbt oxå. :)
Sen red Amanda felfritt i grunden med streckis. :D
Sen var det min tur och jag var typ mer nervös nu än när jag rider LA. Jag tänker alltid att hon blir så slarvig på lågt.. Men det kunde jag glömma, hon var bara i ETT ENDA hinder i grunden, och det inte mkt och hon var såååå lydig och skitfin!!! :D Kändes som vi skulle kunnat hoppa MSVA nästan ;) Hehhehehe lite överdrivet kanske, men aaaa.... Så nolla i grunden.
Sen red Amanda felfritt igen i omhoppningen! :D Hyfsad tid oxå. :)
Min tur sen. 1an, 2an 3an gick bra. :) Sen på 4an så kom jag helt perfekt på hindret, men hon rev med bakbena bakbommen på oxern. Tror faktiskt jag hade lite dålig eftergift om jag ska vara exakt, för hon river INTE om jag rider perfekt. Men det är hennes jäkla bakben alltså, hon sträcker inte ut dom! Om hon hade gjort det hade vi ju lätt klarat hindret utan problem, som i södertörn oxå! Men jag red ganska långsamt och var typ 4 s långsammare än amanda. Om jag rider iväg på henne så river hon bara, men jag måste lära mig nånting som göra att jag kan öka lite så jag kan börja rida omhoppning "på riktigt" snart, annars kommer jag ju aldrig vinna nånting. :P Hah...
Men jag är väl ändå rätt nöjd, underlaget var skit pga av allt regn, men det jag är så nöjd med är grundomgången, alltså den rundan var verkligen perfektaste av de perfektaste! :D


Skol - DM

I morgon är det tävling igen! Skol-DM på Skånsta faktiskt! :D
Det har alltid gått väldigt bra för mig på skol-DM, 2009 VANN jag och Ture för kat B och individuellt för årskurs 4-5!! :D
2010 VANN jag och Ture i kat B och kom TREA i årskurs 6-7!! :D Sen VANN även södervikskolans lag med det enda laget på 3 dubbellnollor! :D
RIKTIGT KUL! men i år har jag ju Ella och vi får väl se hur hon sköter sig på såhär låga hinder ;)

Håller på

Jag håller på och ändrar layouten lite, därför blir det lite rörigt ibland! :)

Söndag

♥Idag är det söndag, och ganska soft dag. Ingen tävling eller träning elr nånting. Med hästarna tänke jag göra lite saker. På Ella tänkte jag lära mig det "nya" dressyrprogrammet inför helgen. Tänker inte ta ihop henne elr jobba henne nå fruktansvärt, hon tävlade igår och ska tävla i morgon (fast  LC+5, SKOL-DM), men aa kanske skritta ut en sväng också. Lino... Ja vad ska jag göra med honom. Kanske rida ut o träna lite kondis?? Hahah vet ni igår....!! ? Jag skulle rida ut på honom, själv för första gången! ;) Och när jag kommer till början av våran ridslinga så står det TVÅ skitstora älgar där!!!!! :O Asså jag blev såå himla rädd oh spände mig skitmycket, och tror ni inte att Lino gör det också då?? Jag kunde liksom riktigt känna hans hjärta pumpa, men jag skyndade mig åt höger i stället för till vänster på slingan och red upp emot högvreten i backarna, men det var inte så bra underlag där... Sanden var som sugproppar så jag travade bara. Men sen så när jag red tillbaka så tog jag den långa vägen, för jag hade ju inte riidit så länge och då var dom KVAR där dom var och Lino KASTADE sig ut i ängen, nej, jag var inte påväg att ramla av... Jag började asgarva! Hahah ingen aning om varför, men när jag gjorde det så började älgarna springa in i skogen!! Hahahahah hahahaha!!!!! fett flummm...............................................................................................
Nej nu ska jag skärpa mig. Bellan ska iaf tävla Mistral idag, en liten CR! :D
Bellan och stralisen! Våran grannes lilla ponny, men hon har brutit
nyckelbenet och får inte rida... :(


Vill ni veta en dålig sak?? Det är ju GAGNEF meetinget nu i helgen och det är jättejättejättetråkigt att jag inte kunde åka dit..... :''''''''''''''''''( JAG ÄLSKAR JU GAGNEF!! Do you remember why??


TVÅA I NAT. MSVB, DET VAR DESSUTOM MIN 3:E START I MSV NÅGONSIN!
Jag var så glad att jag grät, jag gråter fortfarande över dehär minnet, för
det är det bästa jag har, Flying Labolina in my ♥ Flying Labolina, det finns
ingen bättre ponny ♥♥♥

ANIMATION

Vill ni veta en jättekul grej! :D
JAG HAR LÄRT MIG GÖRA ANIMATIONER SJÄLV I PHOTOSHOP! :D
HÄR ÄR EN OK:


COOLT VA?? :D

Resultat och prestation 10/9 - 2011 Södertörn RC

Så nu tänkte jag skriva lite om tävlingen idag!
Jag red ju två st LA på Södertörn. Mitt mål var att få mitt sista kval till MSVB och såklart bra rundor.
Jag fick tyvär inte mitt sista kval, men bra rundor satt där, åtminstone en av två! Och en annan sak som ni kanske inte vet är att jag åkte dit med endast mormor och bosse som körde! Och jag glömde ingenting av utrustningen! Bra va!? Haha nej men jag brukar inte glömma någonting faktiskt, jag är ganska bra på det där. :)
I den första LAn som var en bed. A:0/A:0 så hoppade hon helt underbart fantasktiskt! Men sen på 8:an (näst sista i grunden) så blev hon lite lång på ett räcke utan markbom och rev det hindret. Men resten var verkligen SUPER, så jag var ändå jättejättenöjd med själva rundan! Och trots ett nedslag i grunden så kom jag TVÅA! :D Hahah jag som alltid har så otur med att jag aldrig blir placerad på fel, hade tur idag! :) Jag var den enda i klassen som hade rivning av dom som hade fel, dom andra hade stopp... Jag fick inga vidare roliga priser, bara rosett och plakett... Men i och för sig anmälningsavgiften åter, så det var ju bra det iaf, men ändå tråkigt.
I den andra LAn som var bed A1:b (en grunomgång och 2 omhoppningar, varav den första ej går på tid) och DM 2011. Det började med att jag la henne helt fel på tvåan, hon räddade mig och klarade hindret. Sen i fick vi på 3:an, 4a o b, 5:an jättebra flyt. Men sen på 6:an så rider jag iväg henne, tror att hon ska hoppa av stort och går före, hon hoppar med har verkligen ingen chans att klara hindret, så hon rev det rätt så rejält. Men efter det var hon faktiskt väldigt fin, jag fattar verkligen inte varför jag ska klanta till det för henne! SÅ onödigt... Nej, jag får skärpa mig och ta igen det till Skol-DM på måndag ;) Men Ella var verkligen SUPERFIN, och det var ju lite roligt eftersom det var första inomhustävlingen för hösten.
Till råga på mitt klantande glömde jag kameran hemma så det blir varken bilder eller filmer......


...därför blir det en gölli bild på elsis i hagen! :D söt va?? :)

Ella=bäst

Hemma från tävlingen nu! Det gick bra, Ella är bäst, jag är inte bra... Tänkte skriva resultaten och prestationerna i ett eget inlägg lite senare, nu ska jag äta och sen gå ner till stallet och rida resten av hästarna... Haha nej, men jag ska longera Labolina och rida Lino hade jag tänkt! :)
Förlåt för kort inlägg... menmen...
laboolina
Gud vad jag saknar att tävla med slabbisen :( <3

Dagens Ridpass

Idag så red jag två ponnysar. Först Ella!
Ella:
Red på volten med dressyrsadel för Amanda - JUSTE Amanda red Lino idag, det gick bra :) - hade hoppsadeln, Lino ch Ella har ju samma sadel. :P
Men hon var väl fin, i början krävde jag inte så mycket, hon gick i lite längre och lägre form. Sen började jag ta ihop henne och göra lite saker som "piruetter" som Ella har blivit fett bra på :D Heheh... Hon käftade emot lite grann då hon tyckte det var lite för jobbigt att gå i kort galopp och ihop form den lilla damen där. Men sen tyckte jag att jag fick rätt bra odning på henne faktiskt! :)
LABOLINA: Tro det eller ej, men idag så red jag faktiskt på lillfisen LABOLINA! :D Barbacka på volten för att jobba henne lite åt Bellan! Hon var bara sååå fiiin :D Det gulligaste som finns är småponnisar som går på tygeln! :D Åhhh gud vad jag saknar henne, min fina Labolina <333 Men det bästa med henne är ju att hon är så kramgo, den lille tjockisen! Labolina är obeskrivligt bra och speciell så man vet liksom inte VAD man ska säga. Hon gör att man blir glad, ALLTID så fort man ser henne stå i hagen med spetsade öron titta på vad man gör så ler man och tänker att hon är världens finaste! <3 Flying Labolina in my heart <3
Älswk <333333

Chaleua

Nu ska jag gå ner till stallet och bada Ella! I morgon ska jag och hon tävla på Södertörn. Vi ska hoppa 2 LA ena en vanlig reg och den andra DM. Hoppas det går bra, men jag är främst ute efter mitt sista kval nurå! Känns sjukt bra med tanke på hur det gick på träningen i onsdags! Juste det har inte jag berättat? :O Men det gick jättebra och hoppade ganska höga hinder om jag får säga det själv, ett språng var 130 och ett 120 och resten typ 110! :) Hon stannade eller rev inte en enda gång på hela träningen! Men jag mÅste tänka min odugliga vänsterhand som hänger helt lös och så kan man ju inte komma in i en trekombination! :O Nej fy på sig Matilda!
Efter jag badta henne blir det thaifood med mormor o gänget. Det blir inte fruktansvärt tidigt i morgon, ungefär 7 tror jag.
I den första LAn startar jag som nr 2 av 7 (väldigt lit starter är det faktiskt :O, tror det är Gagnefs fel :( )
I den andra som nr 8 av 9! :)


Såhär hemsk ser hon iaf inte ut nu! :) Tur de! Vill inte missa IDOL! :D

Klassresa

Hejhallå om ni undrar vrf jag ej har bloggat är det pga att jag har varit på klassresa i Knivsta mitt ute i skogen där det inte fanns NÅN teckning så jag har inte kunnat blogga!! :P Men kul vara det ändå!

Träningen = galen häst

Hahah jäää. Hästen var gal111111 pigg och glad på terrängträningen igår! :D Johannesberg har ju inga större svårigheter på sin terrängbana, men det var mest för att få in känslan och lite så! :) Det gick bra! Några hinder var kanske på P90 nivå, men inget svårare. Fina pånin! <3
Vet inte vad jag ska ha för bild...............................................................................................Terrääääääng

Wihoo idag ska jag träna TERRÄNG! Först hade vi tänkt ta Lino på sin första terrängträning. Men vi tycker det blir för mycket för honom så vi tar det tills nästa år om det inte skulle finnas nåt annat tillfälle i år, men vi själva har ju så fullspäckat schema så man hinner knappt få in hoppträning, dressyrträning OCH terrängträning för 5 hästar! Därför kommer jag och ELLA hoppa terräng idag!!! :D Inte för att Ella behöver det, men jag behöver det definitivt. Jag har bara tränat terräng en enda gång med Ella, och tävlat 4 ggr. Hehe... Tror iaf det kommer gå bra! Träningen tror jag är på Johannesberg, där har dom inte några jättestora hinder eller så, men det är mest jag som ska känna på liksom. Det var ju den 2 juli eller nåt som jag senast tävlade fälttävlan, då jag oxå hoppade terräng senast. Och jag ska ju debutera P90 nästa gång så jag kan behöva en liten träning ;)
På vår första terrängträning!

FILM från vår första terrängträning:Tittaaaa!!!!

ÄNTLIGEN har filmen från Trossnäs, debuten i P80 kommit upp!
SÅ HÄR ÄR DEN! :D
Vad tycks? :)

Happyface!

Tävlingen idag gick jättebra, blir en kortfattad sammanfattning. :)
I LD så rev vi 4:an, ett räcke, för att jag blev aldrig klar i handen och han kom lite nära och PETADE ner den! Ingen stor grej, men rundan för övrigt var ganska ryckig och inte så jättebra känslomässigt liksom. ;) Men han var iaf jätteduktig!
I LC var han suuuperfin, rev tyvär 2:an som var helt onödigt egentligen. Fast säkert mer än halva klassen rev det, det låg väldigt löst. Men han var bara i pyttelite och den föll. Men står i resultat på equipe att jag var felfri! ;) Men det såg jag inte förrän på vägen hem... :P Men för övrigt hoppade han suuuuuperbra på oxrarna.
Filmerna KOMMER!!

Svar på kommentar

matilda om I morgon bli det Ld och Lc med Lino i Enköping bara så ni vet :):
Hahaha varför bild på mig????? Hahahah xd <3

SVAR: Haha Matildaaaaaa!!! De va ju du som undra, haha nej men jag bloggade från mobilen och jag tog den första bara! :D <3<3

I morgon bli det Ld och Lc med Lino i Enköping bara så ni vet :)


Ridpassen 3/9 - 11

ÄNTLIGEN säger jag bara! Äntligen 2 hästar o rida! :D
Det har känts så tomt utan att rida Ella oxå liksom... :(
Eldstorm:
Juste jag hoppade ju henne idag!
Hon var rent ut sagt GALEN. Jag själv har inte hoppat henne sen Tierp som var den 7 aug. Det är nästan 1 månad sen!! Hon har inte hoppat sen senaste helgen, söndags rättare sagt! Och det är ju inte så värst länge sen faktiskt. Men jag tror att hon blir lite "galen" efter hon har gått terräng på hög nivå. För då måste man ju galoppera på allt man kan nästan! Men hon kan ju inte vara galen dagen efter för då är hon ju trött och så. Haha, min teori äger...
Nej, men jag tror det faktiskt, Julia måste ju galoppera på MYCKET MYCKET MYCKET mer än jag när det är terräng. Det är liksom skillnad på 500 m tempo och typ 420 xD
Aja, vidare till själv hoppningen! Hon hoppade vääääldigt snabbt över hindrena så det blev lite konstigt först, fast hon rev inte eller nåt och DET blev jag jätteförvånad över :O . Men sen på banan så Var hon mycket lugnare. Jag galopperade ganska många varv innan oxå så att hennes energi skulle flyta bort lite.. ;) Och då hoppade hon lIte lugnare i alla fall. Men första och sista sprången blev skitbra! Hoppade dock inte så högt 100-105? Nåt kanske var 107-108! Haha nu var jag allt noggrann! :D Nöjd var jag ändå! :)
Marcellino:
TÄVLING I MORGON med honom! Skriver mer sen om den...
Nåt har hänt? Han var ju heeeeelt underbar, eller som på tyska wunderbar! Då fattar han bättre, vi har faktiskt... 1, 2 , 3, 3 tyskar i stallet! Vilken tur att jag är tyskakunnig då. Haha rolig humor eller??
Idag var han iaf helt otroligt, amazing, bästaste ponnyn i världen! Tänkte bara jobba igenom lhonom lite idag för att få honom lite mjuk och fin till tävlinge i morgon. Han var mer än igenomjobbad och "fin" idag! Han är "överigenomjobbad" (xD) och "överfin"! :D Han gick sååå fint, stadig fin form HELA andra halvan av passet! Jag tänkte HELA tiden på mina händer - stadiga, stilla och ingen sladdrig vänsterhandled -, Hakings tips ^^ Men det gjorde susen det där med händerna. Men en sak till också... Jag red med ridstövlar, det brukar jag aldrig göra hemma, men jag funderar starkt på att börja ha det varje dag. Men jag vill ju inte slita ut mina Mountain Horse, så jag funderar på att köpa Tretorn Comfort... Men jag är pank just nu så det får vänta!
....

Ny design?

Hej på er!
Tänkte göra en ny design till bloggen! :D
Vad sägs om det va?
Den som jag har nu är rätt B och gammal, så jag tänkte faktiskt börja fixa en ny! :)
Här är alla headrar som jag haft (börjar från allra första början) :

header
Vet, liten bild, men den
blir gigantisk annars...

änu nyare header XD
en ännu nyare header :P
Finaste headern ever!
FIN
nnyyy
en konstig julheader...


Och till sist: min nuvarande!
I början så bytte jag header typ heeeeela tiden, men dom jag har haft under 2011 är dom 4 sista nerifrån! xD Haha lite knäppt tycker jag ;)

Grattis mormor! :D

Ikväll åker familjen till mormor för att fira hennes födelsedag! Dock fyller hon inte år idag utan för en några dar sedan, men det är idag festen är så a. U know! ^^
:D gjorde den ALLDELES SJÄLV ;D

TJAAAAA

Det var längesen! Nerell här!

en av mina tuffa ponnys

Tänkte blogga lite här så de blir lite mer update (förlåt Matilda..) :D
Tänkte bara säga att Nivriniz är en snel kåmpiz och jag vill gärna träffa henne.. nu.
Asså Matilda vi träffas typ en gång i månadeeen! Ditt lilla .. nånting.
Och just nu sa matilda på chatten att hon var tvungen att bajsa, kan bevisa de...

Före ..


Efter ! :D

Aa, nu fick ni reda på de, ha de gött, ciao! ♥


//www.matildanerell.blogg.se


Ella is back

Heyheyy! Tänkte skriva lite om ridpassen idag!
Lino:
Jag började rida Lino idag. Red ut med Hanna på Leja och Vickan på Agassi. Han var vääldigt pigg bockade till och med! Haha den busen! ;) Men det var inte några stora bocksprång precis, nej då, dom var nästan som små hopp bara fast jag kände att han liksom "sparkade" med bakbena. Haha det kändes jättekul! ^^
Men ärligt nu så var han aaaaaasfin, han tycker det är så roligt att ridas ut så man kan typ göra vad man vill I GALOPP. T. ex. så kan jag korta honom nästan hur mycket som helst, vilket är nästan omöjligt på ridbanan!
Det var jätteskoj! :D Han har för övrigt fått mycket bättre kondis nu! Han blev inte alls mycket svettig idag, trots att han hetsade upp sig och bockade och allt ;)
Ella:
Jaa haha, ni kanske undrar lite över rubriken "Ella is back"? Det jag menar är att nu är hon BARA MIN och idag när jag red henne var hon sååå fin så det inte finns! Jag började i skritt med att ställa o jobba. Sen lång tygel i trav och lite senare börja jobba henne och ställa lite i trav. Och aa ni vet skänkelvikning, öppna, sluta, rygga, halt allt sånt! Och Ella sätter allt på en gång! ;) Hur fin som helst var hon iaf! :D Ella is back! ^^)

RSS 2.0