Cornet Obolensky

Måste bara säga det att, Cornet Obolensky, HERREGUD vilken otroligt fantastiskt fin häst! Lätt en av mina absoluta favorithästar som tävlar på hög nivå. Min drömhäst! Den ser så sjukt härlig och trevlig ut att rida. Dessutom så är han en hingst, så man kan ju kolla lite om det skulle finnas nån fin unghäst efter honom. Heheh...

Bakat

Heeeeeeeeeej! :)
Nu har jag och Evelina bakat sockerkaka, eller aa, den är i ugnen just nu, men ni fattar. Heheh!
Faktiskt så hittade vi på ett eget litet recept. Vi hade kokos istället för ströbröd i botten och så hällde vi i lite kokos i smeten. OCH det smakade SJUKT gott när vi provsmakade smeten! Sen hade vi inget vanillin socker hemma så då tog vi lite florsocker istället, faktiskt blev det också väldigt gott! Heheh.... Bakpro's var det här assoo! :D
Mihihihih ser den inte god vaa?? :)))

Thai House next ------------>

Nu ska vi åka till Thai House och käka lite thaimat. Thaimat är nog det godaste som finns och eftersom jag som älskar ris så mycket passar det ju rätt bra. Haha...
Blog U lateeer! (Om pay&jumpen osv) :))))

Ovisad film på Linosen

Hejhallå, här kommer en ovisad film på mig och Marcellino från en tävling på Sollentuna. LD+5 var klassen och felfria var vi, det var vår bästa runda, vi hade så bra flyt runt hela banan! :)

enjoooooyy

4 år

IdaG har jag och min familj bott här i 4 år, känns som om jag bott här myycket längre, men nope 4 år är det IDAG! :D Kommer ihåg hur lycklig jag var när vi flyttade hit, min högsta dröm hade gått i uppfyllelse. Att flytta till en gård och ha massa hästar har alltid varit min HÖGSTA dröm!
Matilda-Julia-Isabelle-Cecilia-och Mats Navrén + Sheila (hunden i huset och Bianca (katten i huset) är vi som bott här i exakt 4 år nu. Hästarna kom någon gång i juni. Av de hästarna vi hade då har vi bara Ella och Andy (Julias häst) kvar. När vi flyttade hit hade vi bara Ture, Mira, Ella och Andy. 3 ponnysar och 1 stor. Tiden emellan har vi haft någraa olika i alla fall. Corami, Zhoraia Flyer, Idyllens Jaguar, men dessa tre har ingen varit våran. Sen har vi ju dem vi har just nu också → Flying Labolina, Marcellino, Pencez de Moy, La Bella Felicia (Julias häst). :)
Så just nu har vi 6 egna hästar och 4 inackorderingar.
Såhär såg stallet ut en dag för knappt 4 år sedan! :)

Pay&Jump

I morgon ska jag åka till Runsten på pay&jump med Pencez och Lino. Pay&Jump är alltså en träningstävling, en tävling fast inte officeciellt och man rider (oftast) inte på tid eller nåt för er som inte visste det redan! :)
Pencez ska hoppa 90 (LB) och 1m(LA), men startar bara 1m om det känns bra i 90. Känns jättespännande och är jättetaggad!
Lino ska bara hoppa en 90 (LC), han är ju inte lika mycket igång i hoppningen som P är ännu. Så det blir bra med en liten 90 runda för honom.

Om TVÅ veckor nu så äger den första "riktiga" tävlingen rum! TAGGAD TILL 1000!! :DDD
Då följer alla ponnysar med! :)
Ella på Runsten i april 2011. :)

lat

Jag är riktigt lat måste jag säga, orkar ju aldrig blogga typ... Tooooo baaad..... Nej, men seriöst nu fett dålig jag är på att updateing nuförtiden? Vad har hääänt?? :O
Idag har jag iaf varit i skolan (same shit everyyyy day) fast vi gick till en backe och tog med oss två mattor från idrotten och åkte på dom i backen, sjuuuktligt kul måste jag säga. Och som igår hade vi snökrig efter på vägen hem, igår var det såå mycket värre än idag då mitt hår var en enda stor isklump efter. Blev mulad och nerkastad i snön av massa! Inte mysigt tyvär... :(
Sen hade jag tyska och engelska, och till sist hemkunskap som vi gjorde scones på, min blev fett miffad!

Inga ideér

Just nu har jag absolut INGA ideér om vad jag ska blogga om... TOTALT stopp in my brain...
Har ni några ideér, precis VAD som helst?? Kommer troligen skriva om det ni tycker eftersom JAG själv inte har några ideér! :)

MMA

Idag körde vi MMA i skolan. Det kom några killar från nån förening till oss och hade ett litet pass med oss. Det var bara vi tjejer den här gången, killarna ska göra nästa vecka då vi ska spela basket. Själv tycker jag att MMA, brottning, kickboxning osv. är fett ROLIGT! Asså jag vet inte varför, men det är ju bara så himla roligt! Hehehe...
I alla fall så körde vi mest sparkar och slag, när man väl kommer in i flytet är det verkligen kul tycker jaaag! :D
Vi fick också stå i armhävningsställning och försöka slå på varandras händer, kan säga att jag var en ANING bättre än min motståndare, men det var förvånansvärt jobbigt att göra det. Jag typ garva hela tiden haha!
Roligt var det i alla fall, men nu ska jag byta om och bege mig ner till thaa stall! :D



Haha hittade denna gulliga bilden på datan! haha sööötaa! ^^

Ridsport nuuu

Nu är det ridsport, eller, världscupen då i hoppning på TV! RGB är ju såklart med, men jag vet redan resultaten... Hehheh kollade i förväg. uups! För övrigt är Angelica Augustsson med och Henrik von Eckermann! :) Ska inte säga hur dom kommer nu, men det var oväntat i alla fall! sry! ;)
GUD!

Visste ni...

... Att jag är anmäld till första tävlingen 2012! Dock har jag varit det ett tag, men jag glömde berätta.
Den kommer i alla fall bli i Södertälje 11-12 februari. På lördagen har de lokal upp till LB och då tar vi med oss lilla Marcellino och Labolina, om allt känns som vanligt eller bättre kommer jag att debutera LB där med Lino, fast såklart i avd. B, han är ju bara 6 år. ;)
På söndagen är det regional och då får Pencez och Ella följa med, lite samma sak här att om allt känns som vanligt eller bättre kommer jag att debutera LA på Pencez, fast bara om han känns bra i LBn. Ella får gå som "vanligt" bara, LB och LA, det är vi i alla fall anmälda till. Kan såklart bli ändringar lite närme inpå. :)
Är taggad som tuuuuusan, februari kan komma NU tycker jaaag!! :D



Speeeenandääääh, hihihihih. Hahahhah nu är jag så himla konstig igeen........ xdxdxdxdxd

SNÖ

HERREGUUUD vad det snööööar!!!!! :O På sätt och vis är det bra, men det har varit väldigt skönt utan också för vi har kunnat rida på våran ridbana ända tills nu eftersom vi har gummiflis på ridbanan. Först trodde vi verkligen inte att underlaget skulle hålla så länge fast det har varit fruset och allt, men johodå, det har funkat sååå mycket bättre än vi först trodde. Förra vintern var ju hemsk när vi knappt kunde rida på nästan 2 månader, pga is och snö om vartannat och kasst underlag på banan! Hittills har denna vintern varit toppen och nu även fast det snöar osv kommer det ju gå galant att rida ändå. Nu gäller det bara att den snön som kommer nu inte smälter undan igen för DÅ kommer vi nog inte kunna rida på banan, då kommer hela underlaget stå i en sjö. Nepp, så hoppas snön ligger kvar för en gångs skull! :)
Syns inte att det snöar så mkt som det gör dock! :P

Lite vanligt folkbesök

Yeeeep, vid 18 (tror jag) kommer lite släktingar hit och ska feesta lite, nej men vet inte vad som ska hända vi ska fira MORFARS födelsedag i alla fall! GRATTIIISSSS! :DDD Litet fint inlägg dehära jag veeet! :D

Sämst

Har verkligen uppdaterat SÄMST den här veckan! Så dåligt, men jag har inte haft så stor lust och tillbringat mer tid i stallet i stället, fick en slags kick efter landslagsträffen som gjorde att jag tänker mer på vad som kan hjälpa mig att bli bättre och komma till NM, nu kommer bloggen i sista hand kan man säga. Men jag ska VERKLIGEN försöka hinna blogga lite när jag hinner och har lust. Speciellt efter tävlingar, det är viktigt att utvärdera tävlingarna så att man vet vad man ska göra bättre och mindra av nästa gång, eller om det var helt perfekt och bara komma ihåg den där BÄSTA känslan liksom. Jag tänker HEEELA tiden på min bästa runda och bästabästabästa känsla ever, det som suger är att jag inte har den rundan på film så ni kan se den, men JAG kommer ihåg hur jag red - känslan, farten, glädjen, hindrena, banan och min överotroliga fina B-ponny Labolina jag satt på. ALLT var perfekt den rundan, glömmer aldrig min fina Flying Labolina!
Så mycket vi gått igenom och klarat, önskar du kunde växa med mig så jag inte hade behövt lämna dig, hade inte behövt någon annan häst än dig då. Kan inte beskriva dig med ord.

Hej på er alla gulliga, det var längesedan


The voice...

...Tittar jag på just nu! :) Sorry för dålig uppdatering den här veckan, men jag har KNAPPT RÖRT min data, helt otroligt!!! :O
En sak som är helt random bara är att mitt hår var typ bästa ever idag, GOOD HAIR DAY! hahahh, ingen aning om varför jag tar upp det men är man konstig så är man...

Träning

Om knappt en timme åker jag och mamma till träningen med två PONNYSAR. Pencez och Ella tror jag! :) Ska rida Ella i storhästgruppen för julia kunde inte träna idag, därför har jag två hästar. :D
FÖRSTA träningen för terminen för Haking! Ska bli askul!

Anledningen till att jag har ej har bloggat de två senaste dagarna var att jag kommit hem rätt sent från skolan och ridit alla 3 ordentligt båda dagarna så jag har kommit in vid typ 9 och då orkar jag inte sätta på datan, men nu kände jag att det behövdes lite update hära ;)
Det var rätt längesen jag hoppade Ella för Haking, ska bli askul att göra
det idag! :D

Bosön

Hejjjjjjjj!! Sitter här på Bosön och ska snart samlas med de andra för att avsluta denna träffen! :/ Det har iallafall varit VÄLDIGT kul med fyspass och lite olika föredrag och planeringar och lära känna de andra ryttarna! Skriver väl mer när jag kommer hem. :)
Hejjjjdå!! hhaah fett med nödigt inlägg...

Vinsten i P70 från Bollnäs juni 2011 har äntligen lyckats krångla sig ut på youtube ;)

OCH HÄR ÄR FILMEN OCKSÅ! :D

sorry.....

Känner mig som alla andra normala tonåringar nu.... Men är dom inte för gulliga?? ^^


sorry.....

Känner mig som alla andra normala tonåringar nu.... Men är dom inte för gulliga?? ^^


You stole my heart with just one look

Miss U Munsboro Senator :( 7 månader och 9 dagar utan dig :(

I can´t pretend anymore, it´s U i want


Landslagsträff i morgon!

Japp i morgon är det en träff med fälttävlanslandslaget på Bosön som ligger nånstans på Lidingö. Ska bli riktigt roligt och spännande! :D Känner i alla fall Bella och Meja lite grann resten har jag bara sett på tävling och några pratat lite med. :)
På träffen kommer det att vara lite olika aktiviteter och vi (ryttare) kommer sova över där till på söndag. Detta är ju en så kallad avsutten träff, vilket innebär att vi INTE har hästarna/ponnysarna med oss så jag får be nån här hemma ta hand om mina små gullegrisar. ^^
Bara lite kort information sådär! ;) Kommer bli AWESOME! :D

Svar på kommentar

My om Gulliga bilder från i somras:
Ååå härliga bilder och nu längtar man ännu mer efter sommaren! Hur gammal är er golden? /M
IP: 78.82.101.60

SVAR: Visst gör man?? :) Hon är 7 år, fyllde det den 9:onde januari! :)

Anonym om Gulliga bilder från i somras:
hahahahhahahahah sheila ser så ding ut på första bilden
IP: 81.231.117.116

SVAR: Hahah hon kan se riktigt gullig ut hon!! xD

Gulliga bilder från i somras

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH JAG DÖÖÖÖR VARJE GÅNG
JAG SER DENNA BILDEN XD













Hahah, hundar är PRO på att bli bra och roliga på bild! Men ändå bilden på Labolina slår ju typ ALLA EVER! xD Hahaha guuuuuuuuud..... Fast nej det måste nog vara den där på Sheila när hon ser ihoptryckt ut i fejset och tungan är uppe på nosen.... HAHA! Mycket skratt när detta inlägg skrivs/görs!!!! :DDD


Nepp inte denna gången

Sadelutprovningen var rolig och givande.
MEN ingen sadel kom med hem, nepp, Ella har en väldigt svår rygg för att vara ponny. Hon är väldigt bred, har inte så mycket manke och skjutsar fram sadeln med hennes rörelser i bak. Vi provade märken så som: Prestige Versailles, Pessoa, Bates, Globus och några till tror jag... Men bäst låg en Altair, men först kollade vi tror jag på en som var 16,5" och var sprillans ny superfin och jättefint läder. Men den var för smal i ryggen. Sen fick vi vänta på en annan som Gerrys ägare precis skulle komma med. En likadan Altair fast den var 2 månader begangnad och det är bara Musse (Hasselvall) som använt den till att träna osv med och ridit i Globen med. Såg helt ny ut förutom att den hade blivit inoljad och fick en annan färg än den som var helt ny, "Musses sadel" hade mycket finare brun nyans tycker jag! Iaf så var den 17,5" och satt superbra på Ella, kom ner jättefint och den har speciella kåpor så att det inte kommer tryck på bogbladen, ASBRA! MEN den var för stor för mig, kåporna gick långt utanför benen och sätet var också stort. Lite för stort. Så då var det ju onödigt och köpa en för stor sadel, jag kommer troligtvis inte växa mycket mer heller! Så då kommer vi tillbaka till Såsta när Sharpman kommer dit nästa gång vilket är den 15 februari och då skulle hon ta med sig en i rätt storlek och vidd osv. :)
Det var ju lite tråkigt att inte få med sig nån sadel hem, men nu vet hon vad hon ska leta efter nu när hon sett hästen! :))



Sadelutprovning

Snart ska jag, mamma och Ella åka till Såsta och prova ut en sadel till henne. Vi tycker inte att hennes gamla Henri de Rivel sitter så bra längre, jag hamnar i bakvikt och vi tycker även att den åker fram och är lite liten. Vi har inte provat ut den hon har heller, det var Julias förra D-ponny Pargas gamla sadel som hon fick ärva och då tyckte vi den satt helt ok, men nu har hon musklat om sig så nu gör den inte det längre och knästöden är alldeles för stora också. Dessutom är den ganska liten, 16,5" så nu vill vi ha 17".
Det är Sharpman som kommer dit till Såsta och vi har beställt tid klockan 18, så vi åker väl strax efter fem. Ganska snart?? :O
Jag vill nog ha en brun sadel, inte sån där ljusbrun, vanlig brun eller lite mörkare. Då matchar hennes träns bättre och det är så bra, hon har ju redan allt i brunt så det blir jobbigt att köpa nytt allting i svart.
Ska bli spännande och se vad det blir vi kommer hem med, kanske inte blir nån sadel alls i värsta fall!
En sådan här har hon fast mycket gamlare modell!

....................................................................................

Hemma från skolan idag, känner mig inte helt bra ännu. BRA start liksom, sjuk första dagen på terminen och sjuk sista dagen på lovet HUR kul??? -.-
Ska väl fixa lite i stallet idag och rida, är nog lite piggare än igår känns det som! :)
Vill tilbax till lag-SM!!!

Pencez de Moy

Träning



Drog ner mig till stallet tillslut

Jupp, jag mådde något bättre på eftermiddagen och tog mig ner till stallet tillslut iaf, mockade en box och gjorde mat till alla och red Elsibubb. :) Red barbacka och Hon var fin, men jag orkade inte ha så mycket ben så hon fick gå i något lång galopp, men hon var fin i formen. Hon har verkligen lärt sig hur hon ska utföra sina travökningar nu! Heeelt fantastisk är hon jue! Måste nästan filma eller fota nån gång så ni får se. ;)
Mamma tömkörde Pencez och han var fin, men lite bråkig och typ tvärstannade då och då, sen när man smackar på han så bara ruuusar han iväg, vi får träna på sånt helt enkelt! :)
OCH Linosen fick vila today, juste Julia har också blivit sjuk nu... Heheh... Först mamma, sen jag, sen Julia...

Försöker äta

Var för ett tag sen ute och fodrade lunch till hästarna, det var härligt att komma ut i svala luften, men efter typ 1 kvart börjde benen skaka, har ju inte ätit något idag... :/ Så jag gick upp och tog lite varm nyponsoppa, filmjölk och flingor, gick hyfsat att få ner tycker jag! :) Men känner att magen behöver vila nu.

A pet doesn't care if you're dumb or smart, poor or rich, just give him your heart and he will give you his


Five True

1. Jag har godisförbud och har haft i flera år som börjar varje år på nyårsdagen och slutar på Julafton (med vissa undantag på födelsedagar o liknande)
-
2. Jag känner mig rik... Heheh ^^
-
3. Jag är sjuk JUST nu!
-
4. Fuck, skolan börjar i morgon... :(((
-
5. Lovet har varit bra men slutade åt helvete med att vara sjuk, KUL.... NOOOOT!!

Sick

Den fina korta rubriken säger allt. Jag är sjuk och har varit sen igår vid typ 18. Magsjuk så jag har spytt huuuur mycket som helst, min mage var verkligen i TOTALT uppror, fick inte ner nånting utan att det kom upp igen. Har gått ner flera kilo på knappt en dag... Värsta sjukdomen verkligen! Idag har jag inte spytt något men inatt var nog den värsta natten i mitt liv.

Informations

IDAG:
•Jag ska rida typ NU har vääldigt brååttom
•Efter ridning ska jag till Amanda som bor ute i skogen nånstans i norrtälje ;)
•Andra delen på "Hästar jag har/haft" kommer upp idag! :D
•Ska sova över hos Amanda

Tredje och sista kursdagen

Japp, sista dagen på denna 3-dagarskurs var det idag... Idag var det banhoppning och jag hade Pencez med mig.
I början när jag red fram var han ganska spänd och stressad, men det släppte lite
efter ett tag. :) Sen hoppade alla nåt språng på alla hinder och Pencez var
superfin! Jag trodde han skulle titta på glitterhindret, men han brydde sig inte ett
dugg. :) Banan sen var 90-95 rakt igenom. 1:an så kom vi lite fel men han fixat och på
2:an låg vi lite stort och han tar ju i för kung och fosterland i dom lägena och DÅ
ramlar jag framåt, så jag måste försöka vara lite mer beredd i dom lägena, så att
han kan hoppa i fred utan jag kommer där fram på halsen och stör. Det ska bli ändring på! :)
3:an var han superfin på. Efter det kom en linje och från 4:an var det en liten böj till 5:an och
DÄR i den böjen bara försvinner HELA bogen ut till spåret, jag hade inte koll på vänstersidan över
huvud taget. Så då kunde han ju inte hoppa direkt... Klantarsel som man e...xD
Bara hoppa om och då gick det MYCKET bättre, resten av hela banan gick jättebra, mer koll
osvosv. :)
Tänkte klippa ihop alla filmer från kursen sen. Men nu har jag bråttom ska egentligen åka till några i släkten NU! :O



Hästar jag har haft del 2

Munsboro Senator hade jag parallellt med Mira. Vi hade liksom bestämt med Kamesky att vi skulle åka dit när nästa lass kom och vi hade köpt Mira på Fredagen och provred "Ture" på måndagen och fick hem honom på onsdagen! Så då hade vi två 6-åriga B-ponnysar
Ture som många säkert kommer ihåg att det inte var så länge sedan vi sålde honom.
Ture är en valack född 02 (6 år när vi köpte), okänd härstamning imp. Irland, gulbrun, 127,8 cm hög och väldigt söt!
Han var väldigt grön han också i början. Ni som har följt bloggen länge vet nog en hel del om honom.
Iaf så tävlade jag upp till LA på honom. Han hade absolut kapacitet för MSVB och vi kvalade också.
Vi hade många vinster och placeringar upp till LA, men framförallt lärde jag mig otroligt mycket på honom.
Har skrivit hela våran historia HÄÄÄÄÄÄÄÄR.
Skol-DM segrare :D






smååå <3
HAR FLERA TUSEN BILDER PÅ BARA TURE SÄKERT MEN DETTA FÅR RÄCKA ;)



Under tiden jag hade Ture och Mira var såld under hösten 2009 skaffade vi en liten galen sak vid namn Flying Labolina. 6 år var hon då.
Flying Labolina (Kallad Labolina) född 03, tigrerad, korsning mellan Knabstrup och welsh. Hon skulle komma att bli min hopponny.
Det blev hon, en riktigt fin sådan också, hittills min bästa. Tillsammans tävlade vi från LC upp till MSVB på mindre än 1 år. Det gick dessutom väldigt bra! Vi hade 14 felfria LA-klasser totalt. Fleraflera vinster och tusen tvåor känns det som. Labolina hjälpte mig att känna hur det känns att få riktiga framgångar! När vi i Gagnef 2010 skulle göra andra starten i MSVB, nationellt, sista klassen på meetinget för mig, var jag sååå nervös. Men jag sköt undan nerverna på något sätt och fortfarande kan jag memorera banan och känslan i huvet. Labolina var helt med på noterna, VI VAR FELFRIA!! Jag var så glad så jag grät, och lilla Labolina var endast 7 år. Det var JAG som hade tagot upp henne till dom där klasserna. Fortfarande blir jag tårögd när jag tänker tillbaka på mitt bästa minne i hela mitt liv, speciellt nu när jag skriver om det... :') Gagnef var vårt bästa meeting. Det var ett tvådagarsmeeting och första dagen kom vi tvåa i LB och VANN LA, våran största vinst i LA, andra dagen fick vi två pet i omhoppningen i LA och var arg på mig själv för att ha ridit så dåligt. I sista klassen tänkte jag att det MÅSTE gå bra, sista klassen, vore tråkigt om det gick dåligt liksom. Asbra ridning och världens grymmmgrymmmgrymmaste ponny gjorde att vi var felfria och kom TVÅA, bland C-ponnyer.
Vi tävlade även Mountain Horse ponny cup finalen på Strömsholm 2010, även det var en upplevelse. :D
Jag har haft såååå kul med Labolina, HON har utvecklats så mycket sen vi köpte henne och jag också. Finns INGET som slår känslan när man själv har utbildat och gett rutin till en ponny och sen får man otroliga framgångar med den! :D Jag och Labolina klickade verkligen, ord från tränare var:

"Om hon hade fått växa med hade du aldrig behövt någon annan häst."


Men nu är det roliga slut och Bellan, min lillasyster, rider henne nu.
(blev lite mycket känslosnack där...)
Flying Labolina världens finaste, finns inga ord, kan inte beskriva dig med ord, världens finaste och såå mycket mer <3



laboolina
Älskar bilden, hon är så smidig Labolina.


Vinst i LA på Nyby-Torshälla






Vinst i LA Jump Club, var nog min vildaste omhoppning på henne :D


Så vacker<3


Nat MSVB TVÅA gagnef you know


Japp hon älskar ärevarv


I LA






otroliga häst <3




Alla bilder med "falupix" är från gagnef






←Älskar verkligen denna bilden<3

Åhhh hon är ju så FIN så det finns inte, älskade ponny! <33


Labolina är ju kvar i stallet än och rids av min lillasyster Isabelle (Bellan). Men för mindel var det större ponny som gällde.
Jag har haft minst 2 hästar rätt så länge nu under några år och så var det ju faktiskt nu också, Eldstorm fick jag ta över av min storasyter JULIA i november 2010 och hade alltså "Ella" och Labolina tillsammans i ungefär 1 halvår. Julia fick Ella i Maj 2008 (några veckor innan jag fick Ture :))
Iaf, Eldstorm är ett sto, INTE valack som många tror och är född 1999, hon är en skäck imp. Tyskland av Mariette Norling - gammal fälttävlansryttare. 145,4 cm hög. Ella blev importerad till Sverige som en blivande fälttävlansponny, vilket hon är väldigt lämpad för med sin stora galopp och snabbhet över hindrena PLUS hon älskar det!
Ella har ett hjärta och sinne som . Ställer upp i ALLA lägen, världens snällaste och gulligaste häst är hon. MEN hon är en RIKTIG lortgris, rullar sig varje dag och hon har ju cirka 80% vitt på kroppen och speciellt på halsen så då är det ett himla jobb att borsta varje dag, därför är höst ingen bra årstid...
Hon har ALDRIG stannat en endaste gång med mig, inte ens på träning ingenting, ALDRIG! Har aldrig varit med om det förut. Hon har kanske inte den bästa hopptekniken, men hon gör sitt bästa och tycker att det är kul!
Jag och Ella har tävlat upp till nat LA i hoppning (kvalade till MSVB) och P90 i fälttävlan. 2012 satsar vi på att kvala till tvåstjärnigt (är kvalad till enstjärnigt redan) och kanske starta det lite senare på året. :)
Men ELDSTORM själv har gjort rätt mycket, den ENDA av mina hästar (hittills) som gjort mycket innan! Hon har gått MSVB+5 i hoppning (innan hon kom till oss), inte felfritt, men med nåt nedslag. I fälttävlan har hon med Julia gått tvåstjärnigt med flera vinster, 2 st SM och ett NM. Uttagen till EM men en skada hindrade från att åka dit. I första SMet tog de SILVER, i det andra kom de 5:a! På NM tog de indivduellt brons och lag-silver. Ella är GRYM i terrängen som är hennes starkaste sida, hon har oftast inte svårt att klara tiderna heller, tror hon har haft tidsfel EN enda gång och då var hon kanske 3 sekunder förlångsam. Jag har haft tidsfel pga för fort ridning. I låga klasser får man ju nästan sitta och bromsa hela vägen.
Nu är det dressyren jag jobbar mest med, jag själv är inte ALLS rutinerad i dressyr, men Ella kan ju allt så hon lär mig. Men jag lärde henne att göra förlängd steglängd på ett mycket föredömligt sätt! Det är jag faktiskt lite stolt över. ;)
KOLLA BARA HUR UNDERBAR HON ÄR!!!






En häst som älskar det hon gör!













SM-silver 2009 :))))))))
















När jag slutade rida Labolina i slutet av maj åkte vi och provade 2 D-ungponnysar någonstans i Nyköping. Den ena hade inget namn ännu, men den andra hette Marcellino. Jag fastnade mest för Marcellino, fast båda var fina. Det visade sig sedan att Vickan - som står i vårat stall - köpte den andra D-ponnyn som de döpte till Agassi. :)
Marcellino är en valack född 2006, e. Marcello u. Lisa ue. Norman. Han är brun och importerad från tyskland.
Jag och Lino som han kallas har tävlat LC och alla förutom 1 gång varit felfria! :) Lino är otroligt medgörlig och sammarbetsvillig, han ställer ALLTID upp för en och stannar aldrig! Han har väldigt mycket kapacitet och är väldigt lätt i rumpan då han har väldigt fina bakben när han hoppar.
Han är inte helt perfekt, Såklart finns det alltid massa jobb med en ungponny men man kan inte göra allt på en dag heller liksom. :D
Innan jag fick honom hade han inte gjort mycket, men han HADE faktiskt deltagit i ett Tyskt löshoppningschampionat där han hade kommit 3:a i finalen, han är väldigt fin i löshoppning vet jag. ;D







BAKBEEEEN! ;D







I mitten av augusti 2011 tittade vi av en slump på en hästannons på nätet. Mamma och jag blev så fästa vid ponnyn så vi var bara TVUNGNA att åka och kolla på den. Så lördag den 13:de åkte vi ner till Vimmerby. Han var ju för häftig, han var precis som i annonsen!
Pencez de Moy, brun val. född 2001 C-ponny, 139 cm hög. :)
Innan jag fick Pencez hade han gjort lite mer än resten av hästarna jag har/haft om man bortser från Ella då. Han har gått upp till nat MSVB och var kvalad till MSVA med förra ryttaren, men hon är för gammal så hon red bara avd.B på honom. Men nu har det visat sig att Pennan är ganska duktig på omhoppning också! :)) Han har dock lätt för att bli stressad och hetsig så han behöver en lugn och stabil ryttare. Hoppning är hans minsta problem i övrigt! :)
Jag och Pencez har tävlat 2 tävlingar och en LB som vi var felfria i, men vi satsar nog liiite högre ;)
första dagen :')





Det var andra och sista delen på hästar jag har/haft! :D


B A R A F Ö R A T T

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag har många ärr.
[x] Jag blir lätt brun.
[] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[] Jag har en tatuering
[x] Jag vill ha en tatuering.
[] Jag är osäker över mitt utseende.
[] Jag har haft/har tandställning.
[] Jag har glasögon/linser.
[] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar.
[] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[] Jag har rymt hemifrån.
[] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[] Jag har barn
[x] Jag har minst ett syskon.
[x] Jag har mindre än 5 syskon.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[] Jag jobbar.
[] Jag har somnat i skolan/på jobbet.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[] Jag underkändes mer än en kurs i fjol.
[x] "stulit" Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[] Jag börjar ännu gråta av Disney filmer.
[x] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[] Jag har brutit ett ben.
[x] Jag tränar regelbundet med något.
[] Mina tonciller har tagits bort.
[] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[] Mina visdomständer har tagits bort.
[] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[x] Jag har varit i Finland.
[] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige.
[] Jag har varit vid Haldefjäll.
[] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[] Jag har varit i Afrika.

EFARENHETER
[] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[] Jag har rört de motsatta könet på ett intimt ställe.
[x] Jag har varit i ett casino.
[x] Jag har kört motorcykel.
[] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan
[] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[] Jag har krockat en bil.
[] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[] Jag har sett norrskenet.
[] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[] Jag har ätit sushi.
[] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel.
[] Jag är i ett förhållande.
[] Jag är förlovad.
[] Jag är gift.
[] Jag har varit på en blind date.
[] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[] Jag är rädd för att bli övergiven.
[] Jag har skiljt mig.
[] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit
[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[] Jag har varit förtjust i en lärare.
[] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[xxxxxx] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[] Jag har smugit ut utan lov.
[] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[] Jag kan inte svälja piller.
[] Jag har blivit diagnoserad med klinisk depression.
[] Jag tar mediciner mot depression.
[] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[] Jag har sett någon dö.
[] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[] Jag äger mer än 5 rap CDs.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[x] Jag äger något från H&M.
[xxxxxxx] Jag äger många onödiga prylar.
[] Jag äger en bil.
[] Jag samlar på serietidningar.
[] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.
[x] Jag äger en kamera.

RANDOM
[/] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[/] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[/] Jag ser på nyheterna.
[] Jag dödar inte insekter.
[/] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[] Jag är en morgonperson.
[] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[] Jag är ett träningsfreak.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[x] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[xxxxxx] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik.
[] Jag tror på spöken.
[] Jag är online 24/7 på msn, även som "Borta"
[] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[] Jag älskar mörk choklad.
[] Jag biter på mina naglar.
[x] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.
[x] Mina svar är ärliga

The day

Idag var det andra dagen på nyårskursen för Lena och jag tränade bara med Ella idag.
Det var balans, postion och seriehoppning på schemat idag. Vi skulle (bara om vi ville) släppa tyglar och stigbyglar och hoppa studs med för att träna på balansen. Studssrérien utökades hela tiden så tillslut var det en 5 studs.
Ella tyckte att det var väldigt roligt att det inte satt någon jobbig ryttare och höll i henne där uppe så hon studsa på rätt rejält. hehehe... Sista gången tog jag istället stigbyglar+tyglar så att hon inte fick rusa iväg så. Men hon var ändå duktig för hon var rätt snabb i sina ben trots att det gick så fort.
Sen gjordes serien om så att det blev bom-tvåstuds-bom-oxer. Här skulle man tänka på sin postion och eftergift.
Det gick bra och Elsis var fin. Oxern gjordes till en fyrkantig parallell oxer, höjd till 110. Ella (såklart) blev flack in på studsen första gången och rev frambommen. Sen andra gången rättade hon sig ENORMT och hoppade jättehögt över.
Sen blev det lite "höjdhoppning". Från 110, höjdes det till 120, lätt som en plätt, 130, kom liiite fort in men hon klarat, 135 BÄSTA språnget EVER! :D Sååååååå fin var hon på sista! :D Bara flöööög över, utanh några som helst ansträngningar! Sen sade Lena att hon lätt kunnat hoppa 145 också utan att ta i särskilt mycket. :D
Såå nöjd med Ella idag! :DDDDD





Har filmer men dom kommer upp när jag fått upp de på YT, tänkte sätta ihop
alla filmer från kursen så blir det lite proffsigt ;)

När jag kom hem senare, så red jag Pencez barbacka. Red lite små bommar och småskutt. Har aldrig "hoppat" honom barabacka förut, men det gick jättebra kändes som med sadel! :D Värmde upp lite inför i morgon kan man säga då jag ska ta Pencez till tredje och sista kursdagen! :D

Svar på tal

Anonym om 2012 VILL jag...:
Så dom har bytt tillbaka till gamla nu så bara grundomgången måste man vara nolla? :)
IP: 83.250.91.185

SVAR:
Japp det var så jag uppfattade det när jag läste nya TR i alla fall! Finns HÄR att läsa! :)

Kurs och mätning

Hej alla glada!! :D
Idag har jag först varit på SW på första kursdagen och tränade för Lena. Det var länge sedan sist jag tränade för henne.
Kursen är 3 dagar och idag=första dagen och då bara markarbete. Jag hade Lino och Ella med idag. Först Lino, finns inte så mycket att säga men han var finare än vanligt och hade mycket spänstigare och snärtigare galopp. Han var inte sådär lång och sladdrig som han ibland är. :) Han var också snabb och fin i benen, ryckte åt sig dom på mindre än 1 sekund! :D Behöver jobba med att reglera hans galopp lättare så att det inte tar flera flera varv innan man kommer åt han liksom. ;)
Ella var också fin, hon var inte lika fin från början som Lino var, men jag jobbade med galoppen och mina ben hela tiden och hon blev finare och finare. I början var hon också lite stark men det lossnade efter ett tag.
Jag är nöjd med båda ponnisarna, Julia red Pencez här hemma btw.. :)
I morgon blir det bara Ella, red på min syrras plats med Lino egentligen (hon är på fotbollscup idag, så då kunde hon inte)

Direkt från SW åkte jag och mamma raka spåret till mätningen på ATG i Täby. Lino skulle mätas som 6-åring nu. Han blev idag mätt till 146 cm, nu förtiden är reglerna att man ska avrunda ner till närmsta centimeter. Så även om ponnyn är 148,9 så blir den 148, vilket gör att alla ponnyer som egentligen är förstora blir ponnyer. Faktiskt så bryr jag mig inte så jättemycket har ganska svårt att tro att 9 millimeter gör så stor skillnad på tävlingsbanan. Men i vilket fall är inte MARCELLINO övermaxad! :) Nejdå 146 är bra, då kanske han blir 147 eller nåt på slutmätningen när han är 8! ;)

Bio

Hej nu ska jag på bio hejdå!
seröst inlägg i knööööööööv! xd

Kanske lite update??

Satte och kollade i mitt arkiv på bloggen och ser det första inlägget som jag skrev 11/6-2010... Det BEHÖVS uppdateras, så då passar det ju bra 1:a Janurai ;)

"Namn: Matilda
Efternamn: Navrén
Ålder: 12 fyller år den 18 maj född 1998
Längd: 150 cm
Bor: På en gård i Upplands Väsby - Stockholm
Sport: Rider! Har 2 B-ponnis och tävlar i hoppning med dom. Namnen är Munsboro Senator och Flying Labolina
Föräldrar/syskon: Har en mamma en pappa och 2 syskon som heter Julia och Isabelle
Pojkvän: Ingen för tillfället
Skola: Har sommarlov och har precis slutat i skolan Bollstanäs och ska börja i Södervik"

UPDATE:

Namn: Matilda Sophia Louise
Efternamn: Navrén
Ålder: 13 fyller år den 18 maj född 1998
Längd: 157 cm
Bor: På en hästgård i Upplands Väsby - utanför Stockholm
Sport: Rider, Har 3 ponnyer, 1 C, 2 D som jag rider och tävlar, namnen är Pencez de Moy (C), Marcellino (D) och Eldstorm (D)
Föräldrar/syskon: Har en mamma en pappa och 2 syskon som heter Julia och Isabelle
Pojkvän: Ingen för tillfället
Skola: Södervikskolan, har för tillfället jullov ;)

2012 VILL jag...

... 2012 då VILL, då KAN och då SKA jag! Det kommer bli ett viktigt och roligt år! :D
Med hästarna:
Med Ella som blir 13 bast (gammal tant xD) vill jag kvala till tvåstjärnigt och rida NM - går i enstjärnigt.
I hoppning starta MSVB med bra känsla.
Just det, jag tror inte jag sade det men reglerna i TR som gällde from Juni 2011 - kvalregler till en högre klass: för att kvala till MSVB gällde ju 3 nollor i bed A:0/A:0 behövde man vara dubbelnolla eller - felfri i bed A:0 eller - felfri grundomgång i bed A:1a. NU gäller de gamla reglerna som gällde 2010 - minst 3 felfria grundomgångar i LA. OCH med Ella hade jag 2 felfria bed. A:0 och då skulle man ju ha tre, MEN jag hade ju också 2 st med 0+4 fel i LA, så nu innebär det att jag Är kvalad till MSVB med Ella i alla fall och kan starta det när jag vill! :D
Jag vill få UNDER 50 straff i dressyrerna på fälttävlan minst 50% av starterna.

Med Marcellino som blir 6 unga år vill jag ändå starta LA med bra prestation till hösten. Prova någon fälttävlan också, men främst hoppningen!
Jag vill att han ska bli mer ihop och snabbare i benen, alltså träna mycket studs. Lära han att byta galopp skulle vara något... ;) Åka på hans första meeting troligtvis och ha väldigt roligt tillsammans! Jag vet att han kan, det gäller för mig att träna honom och vara en bra ledare för honom, det behöver han.

Med Pencez vill jag främst kvala till MSVB med och i MSVB få bra prestaioner och helst kvala till MSVA.
Jag vill få honom att vara lugn och kunna slappna av mellan hindrena.

Själv vill jag ju såklart bli bättre på ALLT, men lite mer specifikt måste min vänsterhandled bli mycket stabilare oh starkare. Jag måste även jobba med benen lite mer när jag rider så det inte blir för mycket hand.
Jag ska jobba på dessa saker lite extra, men såklart som sagt vill jag bli bättre på ALLT! :D

Enjoy my Ambitions! :))

Tjugohundratolv

ÄNTLIGEN! ÄNTLIGEN! ÄNTLIGEN! ÄNTLIGEN!
GUUD VAD NICE!
Nyårsafton var BÄST hemma hos morfar, kicki, felix, axel, arvid!
(blev bara väldigt sent då, men nyår ÄR ju så ;))
Det är så sjukt fint där när klockan slår 00.00 ALLA i hela området bara
skjuuuter som saaatan i gatan! De har ju
typ sjötomt och på andra sidan viken eller vad man säger är det
också massa överfina hus så det smäller liksom över vattnet och speglar sig
och allt! Asfint var det!
Men SOM jag har längtat till 2012 alltså! 2011 är nästan bara att
glömma nu kan man säga. Nytt år nya tag! :D Har knappt
hunnit fatta att det ÄR 2012 ännu.
Skriver ett mer seriöst inlägg sen om vart jag vill komma
under 2012, vad jag vill göra och uppnå liksom!
Lite nyår i bild:






moi und bellan





















Den här var ju lätt coolast!










TJUGOHUNDRATOLV KOMMER BLI VÄRLDENS BÄSTA ÅR! :D

RSS 2.0