Hästar som kommer och går

Den senaste veckan har allting gått väldigt väldigt fort. Förra tisdagen bestämde vi oss, Marcellino skulle vi testa sälja och jag skulle börja leta efter stor häst, vi satte ut lilla Linosen på annons och det visade sig vara stort intresse. Första tjejen som provred fastnade för honom väldigt mycket (i lördags) och nu igår (måndag 27 maj 2013)  lämnade han stall Marielund för troligtvis i evig tid. Tanken var egentligen inte att han skulle åka så fort och vi räknade inte med SÅ stort intresse, nu när han äntligen blivit så fin! Jag hade inte haft något emot att ha kvar honom här till åtminstone hösten/vintern, en sån trevlig och allsidig och så himla fin och söt och gullig ponny som han är. Det var med tårar i ögonen jag såg han åka härifrån.
 
I lördags då Lino även provreds åkte vi senare på kvällen ner till Åtvidaberg 2,5 timmar härifrån och provred en stor häst på cirka 162 cm. Det var den enda av alla tusen hästannonser och tips som vi tycker verkade intressant och passa mig så då tog vi chansen! Hästen var verkligen suuuuuperfin i hoppningen, kunde dock i princip ingenting på marken eller i dressyrväg, men det ordnar sig. Så himla sött och litet huvud har hon också! Colan besiktigades idag och gick igenom ua så i morgon åker meine mutter och hämtar den lilla godbiten! :D
 
Elin och colan!

"Bildblogg"

Eftersom att vi skaffade en asgrym systemkamera nyligen har vi i syskon i familjen nu skapat en så kallad Bildblogg. Där lägger vi upp bilder vi fotat med kameran från exempelvis tävlingar, träningar eller bara från dagar här hemma. Tyckte det kunde vara lite skojigt istället för att bara fota och inte göra något av bilderna! 
 
navren.blogg.se  ←-------------- Klicka
 
navren.blogg.se  ←-------------- Klicka
 
navren.blogg.se  ←-------------- Klicka
 

Olalala

 
 
 
Tänk att vi kommer få rida här, fett cooooolt! :D

STRÖMSHOOOOOLM

Stora Wäsby VANN alla 3 elitomgångar i zon central och vi är nu vidare till LAG-SM på Strömsholn för första gången någonsin!!! :D
Innan första omgången i år hade vi inte ens fått pris någon gång, nu vinner vi alla tre omgångar och lyckas dessutom kvala till finalen! SJUUUUUKT! Vi hade dessutom endast fyra ryttare kvalade till MSVB till sista omgången och där slutade laget på 0 fel där otroligt duktiga Maria debuterade det med sin B-ponny och NOLLADE, det var verkligen bra gjort av henne! Och Pencez nollade alla omgångar + omhoppningarna, han är sick in the head alltså.
Det var fem ryttare vi hade i omgångarna, jag, Isabelle Kardevall, Aleksandra Ekelund, Klara Bostam och Maria Åkerström red. Det var verkligen något speciellt, jag började typ storböla av glädje när Isa gått i mål och vi visste att vi vunnit, så sjukt stort var det, fatta LAG-SM på Strömsholm!!! Galet! 
 
Utöver detta sjuka med laget så kom jag och Pencez 9:a i LAn på fredagen och 4:a i RPC i söndags där vi nollade MSVB-grunden och höjd omhoppning på 115-120 cm! Linosen har hoppat superfint i helgen, det är mer min ridning som inte var så bra i lördags och söndags, fredagen var det helt okej vilket man också kan se på resultaten. Igår (söndags) la jag till och med en volt gjorde halt (som domaren bedömde som olydnad) och utgick. Mitt fel, helt och hållet.
 
 
Tänkte också lägga upp filmer och sånt sedan!

Skogslotten nästa

Yes, i helgen - fredag, lördag, söndag - är det hoppmeeting i Norrköping, närmare bestämt Skogslottens Ryttarförening där även elit omg. 2 + 3 går för zon central (vår zon). Kommer ha med mig Pencez och Marcellino och de preliminära klasserna de ska gå är för
Pencez: fredag - LA, LA+5 eliten, lördag - MSVB eliten, söndag - MSVB.
Marcellino: fredag - LB, LA, lördag - LA, söndag - LA
 
Så fyra klasser var för dom, TROLIGTVIS i alla fall. Vi åker i morgon klockan 6 för att slippa sova i lastbilen en extra natt (mamma tycker av någon anledning att det är väldigt obekvämt där inne). Ska bli såå kul, var där för två år sedan och hästskötade Matildas hästar och kollade osv, trots att jag ej red var det så sjukt kul där ändå! :D
 
Juste, glöm inte kolla in min nya Youtubekanal, där kommer  jag lägga upp filmer från tävlingar/träningar i år och senare så håll koll där! Heter Matilda Navrén där bara, simpelt och enkelt. :)
 
Haha, 2011 i Matildas snigga lastbil! :)
 

Tävlingar i massor

Tävlingar är nästan det enda som står på schemat vid den här tiden på året för mig.
Årets första fälttävlan för min och pollarnas del gick av stapeln den 1 maj (i onsdags) där vi fick bekräftat det är helt klart dressyren vi måste jobba med så jag var även iväg igår och tävlade dressyr som även där gick lite halvdant. Och, idag var jag iväg till Mälarhöjden och tävlade årets första utomhustävling med Pencez och Lino. 
 
Nu till lite mer utförligt hur dessa gick; fälttävlan i onsdags i Kinda gick ju somsagt halvdant i dressyren men hoppningen och terrängen gick som smort (förutom att jag var helt omedveten om hur segt jag red i terrängen) och Ella vann sin CNCP*-iga och Linosen kvalade till Stil-SM i sin debut i P90 och var fantastisk i terrängen (som Ella också alltid är)! 
Dressyrtävlingen gick ju lite sisådär också, men med en domare kända för att vara sträng blev det inte bättre, helt klart behver jag träna mer dressyr och oftare.
Sen idag också, tävlade varsin LB på Pencez och Marcellino som första utetävling och Pencez var fin och kom 2:a medan Lino fortsätter leverera riktigt fina språng och tog tredje platsen i kat D! :D
 
Nu till helgen 10-12 maj är det Skogslotten som gäller, kommer bli såå kuuuuul! :D Så himla mycket folk ska dit och det är även eliten omg 2 + 3 för Stora Wäsby och zon central och eftersom vi vann omg 1 blir det rätt spännande, men man vet ju aldrig heller...
 
Sedan fortsätter tävlingarna med Edsbro 18 maj (MIN FÖDELSEDAG, HIhihihihihi, 15 barre! :DD:D:D) och sen 25 maj i Dagstorp årets andra fälttävlan! 
 
Tävling 7-8 juni (tror jag) och sen Turkiet den 13:de en vecka och sen tillbaka och troligtvis debutera CNCP** i Mantorp den 30 juni eller nåt. 
 
Väldigt kul säsong i alla fall, synd bara att man var tvungen att växa sig så att jag inte kan rida Pencez som förut. :(
 
Inte så långt kvar tills man drar till riktig värme igen! :D

RSS 2.0